El Punt Avui – BARCELONA – SÒNIA PAU

Bicicletes Sense Fronteres espera reunir uns tres mil participants en la cursa que farà el 22 de juny a Figueres
L’ONG es posa el repte d’entregar cinc mil bicis aquest any a persones en risc d’exclusió

Esport i solidaritat en el món del ciclisme. El fundador de Bicicletes Sense Fronteres , Romà Boule, és dels que pensen que a molta gent només cal donar-li una empenta perquè li surti el vessant solidari. El seu repte, ara, és aconseguir la màxima participació en la primera Biciatló Sense Fronteres , que es farà el 22 de juny a Figueres (Alt Empordà) i que ha de permetre finançar dues mil bicicletes que es faran arribar tant a infants com a adults en risc o situació d’exclusió.

En un acte apadrinat pels campions de bicitrial Ot Pi i Dani Comas i celebrat divendres a la Fàbrica Moritz de Barcelona, es van obrir les inscripcions a l’acte solidari, pensat com una pedalada en què puguin participar tant esportistes com famílies senceres. La inscripció de 24 euros equival a l’apadrinament de mitja bicicleta. També és possible apuntar-s’hi en grups d’entre dues i quatre persones i apadrinar deu bicicletes per 480 euros.

Boule va explicar ahir a aquest diari que, tot i que és d’hora, la previsió és arribar al miler de participants, a més de cinquanta o seixanta equips formats per esportistes o que pedalin en nom d’una marca o una empresa. També s’ha habilitat una Fila Zero per recollir donacions. “La bicicleta és un mitjà de transport ecològic i sostenible que pot canviar la vida d’una persona, perquè li dóna autonomia per desplaçar-se i anar a treballar o a l’escola”, destaca Boule. Bicicletes Sense Fronteres ha repartit en dos anys un miler d’aquests vehicles de dues rodes .

LA XIFRA

48 euros costa reparar una bici vella i fer-la arribar a algú que la necessiti. Aquest any se’n donaran unes cinc mil.