El Punt Avui – LAURA ALBERT PAGÈS – XAVI SAMPOL GRANÉS

La bicicleta és un vehicle, el més sostenible que hi ha en aquest moment. A tots ens ve al cap la imatge de bicicletes aparcades a ciutats nòrdiques. Que modernes i netes que són, aquestes ciutats!

Desplaçar-se en bicicleta a Figueres podria ser molt còmode. Sí, podria… perquè ara per ara no ho és. Ara és gairebé un esport de risc!!

D’una banda, els cotxes no entenen per què anem per la carretera i els molesta reduir la velocitat en trobar una bicicleta davant seu. Tot sovint t’increpen, fan sonar el clàxon perquè t’apartis… De fet, aquest escrit l’hem fet després que una conductora no ha parat de fer sonar la botzina al llarg del carrer Olot, posant-nos en perill a nosaltres i als nostres fills. No hem quedat que som un vehicle?

D’altra banda, la guàrdia urbana t’avisa si vas per la vorera. Entenem que ens facin anar per la carretera, però a ningú li agrada posar-se en perill i la vorera en molts casos és l’única solució (com per exemple al llarg de l’avinguda Salvador Dalí). La bicicleta és el vehicle incomprès de Figueres, cal urgentment fer carrils bici i campanyes de sensibilització per tal que es respecti més la bicicleta.

En el que estarem d’acord és que Figueres té un problema de trànsit a causa de l’excés de cotxes, sobretot al centre de la ciutat. És per això que hem de deixar de veure la bicicleta com un problema i entendre que és la solució. Una solució ben senzilla, ecològica i econòmica que les ciutats europees fa dècades que utilitzen. Quant tardarem a entendre-ho a Figueres?

Figueres (Alt Empordà)