DdG – ACN – LA BISBAL D’EMPORDÀ

La Policia Local té ordres de multar els infractors un cop hagi finalitzat la campanya informativa aquest novembre

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha iniciat una campanya informativa per combatre l’augment d’incivisme entre alguns usuaris de bicicletes que no respecten les normes de circulació i provoquen situacions de risc. Segons el regidor de Mobilitat, Xavier Dilmé, han augmentat les queixes dels ciutadans per “la circulació imprudent o per llocs no permesos de ciclistes; no volem haver de lamentar cap desgràcia personal per començar a actuar”. És per això que el consistori ha publicat un ban sobre el bon ús de la bicicleta, on es recorda la normativa i s’expliquen algunes actuacions. Un cop finalitzi la campanya, la Policia Local multarà els infractors.

Durant aquest mes de novembre, la Bisbal d’Empordà impulsa una campanya informativa per fomentar el civisme i l’ús correcte de la bicicleta als espais públics. La Policia Local farà xerrades a les escoles sobre el tema alhora que s’establiran noves rutes i s’incrementaran els aparcaments metàl·lics per a bicicletes a diferents punts de la ciutat, especialment a l’entorn de les zones de vianant del nucli antic. També s’instal·laran rètols alertant de la prohibició d’anar en bicicleta en espais especialment sensibles, com les Voltes.

L’Ajuntament ho ha decidit davant l’increment de les queixes de ciutadans sobre les males pràctiques d’alguns ciclistes. Aquests dies s’ha passat un ban informatiu a tots els domicilis del municipi. Un cop hagi finalitzat la campanya, la Policia Local té ordres de multar als usuaris imprudents. Segons explica el regidor de Via Pública i Mobilitat, Xavier Dilmé, “les queixes dels ciutadans per la circulació imprudent o per llocs no permesos de ciclistes han anat augmentant darrerament i no volem haver de lamentar cap desgràcia personal per començar a actuar”. Segons el regidor, cal promoure l’ús de la bicicleta però sempre que es faci d’una forma correcta.

Un dels aspectes on s’insistirà més serà la de no conduir per les voreres a gran velocitat o per espais destinats a vianants que provoquen situacions de risc i ja han ocasionat alguna caiguda de persones grans. És per això que l’equip de govern apel·la al civisme als ciutadans i adverteix que si determinades actituds es mantenen malgrat els avisos i la pedagogia se’ls aplicarà una sanció.

En aquest sentit, també es recordarà que no es pot passar pels passos de vianants sense baixar de la bici, circular en sentit contrari o portar auriculars, parlar pel mòbil o conduir sota els efectes de l’alcohol o drogues. I es recorda que els menors de 16 anys han de circular