DDG – LA BURRICLETA DE RIPOLL

El servei disposarà d’un GPS amb una audioguia incorporada que explicarà llegendes i història de la zona

La Burricleta de Ripoll tindrà a partir d’aquest mes de juliol una nova parada al punt de partida de les Vies Verdes de Girona, fet que possibilitarà als usuaris gaudir del paisatge rural de la comarca. El nou punt s’ubicarà a la vora del nou Centre Turístic Can Guetes, que es troba al punt 0 de la xarxa de Vies Verdes.

D’aquesta manera, els usuaris del Centre Turístic tindran la possibilitat de llogar aquestes burricletes, que són bicicletes elèctriques, per fer rutes rurals amb família, amics o en parella i conèixer llocs i camins de les comarques gironines a on no s’hi arriba en cotxe.
Per fer les rutes, la Burricleta disposa d’un GPS que porta incorporada una audioguia que permet saber què hi ha d’interès per on es passa. Des de llegendes, cultura, història, fins a les varietats de fauna o flora de la zona es troben entre la informació que trobaran a l’audioguia els usuaris del servei. Estèticament la Burricleta és de color negre, amb corbes, té un disseny retrò, i a més porta unes sàrries com les que duien els rucs catalans.

Amb el lloguer de la Burricleta també hi va incorporat un casc homologat a escollir entre diferents models. També, si es vol, el centre ofereix un kit complert per fer pícnic i hamaques per descansar i gaudir del paisatge i de les zones verdes.

Segons informaven els promotors del servei, el Centre Turístic Can Guetes és un punt especialment agraït per fer ús de la Burricleta, ja que està situat en un lloc de gran atractiu paissatgístic i cultural, just on neixen les Vies Verdes de Girona, al quilòmetre 0.

És per això, que des de Burricleta s’estàn preparant dues rutes noves que permetran conèixer tots els secrets que amaguen aquestes vies guardonades amb el segon Premi de les Vies Verdes Europees 2003 i una menció Especial el 2007. Un total de 125 km que permeten descobrir les vuit comarques gironines.

La nova estació de la Burricleta es troba en una zona on l’aparcament és fàcil, i està a deu minuts de l’estació de tren i de l’estació d’autobús.