girocleta

DdG – GIRONA – T.CARRERAS

L’Ajuntament ho atribueix a la millora de la fiabilitat del servei, que ha aportat confiança als usuaris

La Girocleta ha batut la marca de viatges en un sol dia. El servei ?municipal de lloguer de bicicletes de Girona va registrar 1.085 viatges el 8 de maig, uns dies abans de Temps de Flors. És un rècord ?històric des que es va iniciar el servei el setembre del 2009. Aquest, però, no ha estat l’únic dia en què s’ha superat la tanca dels mil viatges. En la jornada anterior, el 7 de maig, s’havien realitzat 1.008 viatges. L’alcalde de Girona, Carles ?Puigdemont, va explicar ahir que es tracta d’una remuntada “espectacular després d’un període d’incidències”. De fet, la mitjana diària durant l’any 2013 va ser d’uns 800 viatges.

El regidor de Mobilitat, Via Pública i Seguretat de Girona, Joan Alcalà, ha exposat algunes de les claus que han possibilitat aquest rècord: “Darrerament el servei ha guanyat molt en fiabilitat i això genera confiança entre els usuaris”. El representant municipal ha posat de manifest que tant les bicicletes com els anclatges de les estacions “ara estan en bon estat i funcionen molt més bé”.

Part de la millora del servei es deu al canvi d’empresa que fa el manteniment i la gestió del servei. Actualment, està en mans de Transports Municipals del Gironès (TMG), que fins i tot ha llogat un localque funciona com a taller de reparacions. Antigament hi havia dues empreses encarregades de tot el servei, un fet que complicava la coordinació.

El nombre d’usuaris de la Girocleta havia tocat sostre el 2012 amb quasi 1.700 carnets. No obstant això, diferents problemes tècnics van fer que alguns usuaris abandonessin el servei o no paguessin la quota. En una actualització feta l’any passat, hi havia 1.355 inscrits, ja que es va donar de baixa 340