El Punt Avui
Dani Vilà

Actualment el servei públic de bicicletes té 1.687 usuaris, uns 400 més que no pas el 2010

L’estació de la plaça Catalunya és la més utilitzada de les deu que hi ha

El servei de lloguer públic de bicicletes Girocleta va arribar, en els mesos d’octubre i novembre, als 800 viatges els dies feiners. Una xifra que marca una tendència clarament a l’alça en l’últim any. Ho palesa el fet que en els mateixos mesos de l’any 2010 el nombre de viatges s’havia quedat en els 600 diaris de les jornades d’entre setmana.

El regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, es mostra satisfet pel gran nombre d’usuaris i pels usos habituals del servei, i atribueix el nombre de viatges diaris “al bon clima que s’ha mantingut en aquests mesos”. Tot i això, al desembre el nombre de viatges va ser de 700 i al gener, quan el fred era més evident, la xifra encara va pujar fins als 750 viatges cada dia.

El nombre d’usuaris inscrits al servei també ha continuat creixent des de la posada en marxa del servei, el setembre de l’any 2009, i a principi d’aquest mateix mes el nombre d’usuaris era de 1.687, uns 400 més que no pas l’any 2010.

Primer, la plaça Catalunya

Per estacions, es comprova que la més utilitzada és la de la plaça Catalunya, que acumula un 20% de tots els viatges, seguit de la parada de la biblioteca Ernest Lluch i l’estació de Renfe, amb un 12,5% dels usuaris. La plaça Miquel de Palol, Emili Grahit, Pont del Dimoni, avinguda Ramon Folch, als Jutjats, Can Gibert i Taialà són la resta d’estacions per rànquing d’usuaris.

Alcalà destaca que “la parada més llunyana és la que té menys usuaris, un fet que avala la necessitat d’un creixement radial”. Per això el govern municipal considera que les noves estacions de Girocleta a la plaça Marquès de Camps i a la rambla Xavier Cugat “han de permetre mantenir el creixement de viatges del servei”. L’objectiu és que d’aquí a un parell de mesos ja puguin funcionar les dues noves estacions.

Setanta municipis diferents

El 86% dels usuaris són de la ciutat de Girona, però cal posar en relleu que hi ha gent apuntada de 70 municipis diferents, una dada que demostra que molts ciutadans utilitzen la Girocleta com a enllaç, ja sigui amb l’estació de busos o de trens o per arribar al centre després d’aparcar el vehicle privat en algun lloc proper a una parada del servei. La franja entre els 25 i els 34 anys és la més nombrosa, amb el 36% del total, i la de 35 a 44 anys suposa el 29%.

LES XIFRES

1.687 usuaris subscrits
al servei públic de bicicleta de Girona. El nombre continua a l’alça, ja que el 2010 n’hi havia 1.270.
20 per cent
del servei de Girocleta es concentra a l’estació de la plaça Catalunya, la més utilitzada de les deu actuals.
86 per cent
dels usuaris són de la ciutat de Girona, però hi ha usuaris inscrits de 70 municipis diferents.