Girocleta. Estació de Girocleta a la plaça Catalunya de Girona. Campanya Ciclista a la vista.  Careto: No  Foto: Dani Vilà 1165#Dani Vilà

Girocleta. Estació de Girocleta a la plaça Catalunya de Girona. Campanya Ciclista a la vista.
Careto: No
Foto: Dani Vilà 1165#Dani Vilà

El Punt Avui – GIRONADANI VILÀ

L’ús del servei públic de bicicletes de Girona ha anat a l’alça i aquest 2015 cada jornada es fan mil trajectes
La municipalització de la gestió ha ajudat a fer que ara hi hagi uns 1.700 usuaris actius

Cada dia laborable el conjunt de bicicletes del servei públic Girocleta fan de mitjana un miler de trajectes. Aquesta xifra ha anat a l’alça i, segons fonts de l’Ajuntament de Girona, durant aquests primers mesos de l’any 2015 la mitjana d’usos s’ha situat al voltant del miler i el 21 d’abril d’aquest any es va arribar a 1.094 usos, amb la qual cosa es va superar el rècord de 1.085 viatges que s’havia registrat el 5 de maig del 2014. Això suposa que en els moments de més demanda poden arribar a circular més de cent girocletes per hora.

El regidor de mobilitat a Girona, Joan Alcalà, considera que la utilització a l’alça del servei “demostra que els ciutadans van agafant cada cop més confiança en la Girocleta”. Des del consistori es considera que l’assumpció de la gestió del servei de lloguer públic ha permès la millora “perquè ara hi pot haver una avaria molt puntual, però en línies generals no falla”. També el nombre de socis de la Girocleta va a l’alça i en poc més d’un any ha crescut més d’un 25%. La depuració dels socis actius que es va fer a final del 2013 va deixar el servei a 1.356 usuaris, i abans de començar aquest mes hi havia 1.700 usuaris actius. Alcalà avança que ara “cal anar creixent amb noves estacions allà on hi hagi demanda” i recorda que el pla de mobilitat aprovat ja preveu la instal·lació de noves estacions de Girocleta.

Més ús privat i carrils

En aquesta línia, Alcalà considera que el creixement de l’ús de la Girocleta està suposant el pas previ a un increment de l’ús de les bicicletes particulars. El responsable municipal també recorda la importància que està suposant el creixement de la xarxa de carrils bici, amb els nous vials exclusius al pont del Ter, al carrer Oviedo, a l’entrada nord i el projectat a sota del viaducte del tren.

 LES XIFRES
8,5 minuts és el temps mitjà dels trajectes que es fan, cosa que demostra que es va d’una estació a una altra de propera.
1.094 usos es van assolir el 21 d’abril d’aquest any, una xifra rècord que supera els 1.085 del maig del 2014.

Campanya per posar anuncis a les cistelles

Les cistelles anuncis de la campanya Foto: D.V.

El consistori fa temps que està obert a posar publicitat a la Girocleta per reduir la despesa que suposa el servei. Per fer-ho visible, s’ha posat la campanya Ciclista a la vista a les cistelles.

Moltes més altes que baixes i bona valoració del servei que es dóna

La xifra d’altes en el servei de la Girocleta supera amb escreix la de les baixes des del 2014. Així, l’any passat es van fer 570 socis nous per 303 baixes. Una dada rellevant és que només un 2% van plegar per mal servei i el consistori indica que era el moment abans de municipalitzar la gestió. Un 38% van fer-ho per canvi de residència; un 34%, per poc ús, i un 18%, perquè ja tenien bici o vehicle propi. S’estudia poder implantar l’ús del servei un sol dia.

Plaça Catalunya, biblioteca Ernest Lluch i Renfe, les més utilitzades

Els primers mesos d’aquest any s’ha detectat que l’estació amb més ús és la de la biblioteca Ernest Lluc, amb un 11,8% del total, seguida de la de la plaça Catalunya (11,3%) i la de Renfe-Estació d’Autobusos (9,85%). L’ús a l’alça s’està deixant notar i el primer trimestre del 2015 el nombre de lloguers va créixer un 12,5% respecte al mateix període de l’any passat. A Girona hi ha 14 estacions i es disposa de 180 bicicletes permanentment al carrer.