1503

DdG – GIRONA – TAPI CARRERAS

Els dos ajuntaments estudien ubicar-hi una estació i serien vàlides les mateixes targetes

Els ajuntaments de Girona i Vilablareix estan estudiant com aprofitar el carril bici del carrer Oviedo per tal d’instal·lar una estació en algun punt del terme municipal de Vilablareix. Des de fa temps, Girona està obert al fet que les poblacions veïnes puguin tenir alguna parada. Amb Salt hi ha hagut converses però no han fructificat, sobretot pel cost econòmic que suposaria en un municipi que té un pressupost molt ajustat amb inversions molt limitades. Sarrià de Ter és una il·lusió que podria fructificar a la llarga un cop entri en funcionament el nou pont del Ter i amb un carril bici que ressegueixi el riu s’arribi ja a Sarrià de Ter.

L’opció que està més avançada, ara per ara, és Vilablareix. Ho admet el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de Girona, Joan Alcalà, que explica que està estudiant aquesta possibilitat amb el consistori veí. La idea seria que un dia es pogués anar en Girocleta de Vilablareix a Sarrià aprofitant el carril bici del carrer Oviedo, el de sota les vies del tren i el del Pont Major.

Fa poc han acabat les obres del carril bici del carrer Oviedo que permet arribar, des de Girona, fins pràcticament a la plaça de Salt. Des d’allà, un cop superada la rotonda, només caldria que els ciclistes utilitzessin els vials de serveis de la carretera de Santa Coloma i ja serien a Vilablareix. Les bicicletes haurien de ser les mateixes que les de Girona, així com la targeta d’utilització, ja que s’utlitizaria el mateix sistema informàtic. El cost de l’estació l’assumiria l’Ajuntament de Vilablareix.

La Girocleta ha remuntat el servei després que durant uns mesos hi hagués problemes tècnics als anclatges i avaries a les bicicletes. Ara el manteniment ha millorat i les incidències són mínimes. Durant el 2015, el servei de Girocleta ha congelat les tarifes, mantenint els mateixos preus des que es va posar en funcionament. Des de meitat de l’any passat, l’horari és entre les sis del matí i la una de la matinada. Actualment, hi ha catorze estacions: Biblioteca Antònia Adroher, Avinguda Ramon Folch, Plaça Catalunya, Renfe – Estació d’autobusos, Pont del Dimoni, Emili Grahit – C/ Migdia, Plaça Pere Calders, Biblioteca Ernest Lluch, Plaça Miquel de Palol, Avinguda Lluís Pericot, Plaça Marquès de Camps, Rambla Xavier Cugat, Can Ninetes i Plaça Santa Eugènia.