Banyoles. Porqueres.

El Punt Avui – BANYOLES / PORQUERES – RAMON ESTÉBAN

Critiquen que el pas de bicis i vianants és estret quan falta poc per acabar les obres

La reforma de la carretera de circumval·lació de l’estany de Banyoles ja és objecte de crítiques tot i que les obres encara no s’han acabat. En l’últim ple municipal de Banyoles, la regidora Roser Masgrau, del principal partit de l’oposició, Junts per Banyoles, va valorar de manera positiva l’obra en general, però va fer notar que en determinats trams el carril de vianants i bicicletes és, a parer seu, massa estret (s’havia projectat de 2,5 metres d’amplada però a l’altura de can Morgat en fa dos, va dir) perquè el puguin compartir degudament uns i altres. “Haurà estat una oportunitat perduda”, va concloure, fent referència a les expectatives que s’han creat amb aquesta obra. També s’han pogut llegir comentaris en aquest mateix sentit a les xarxes socials.

Amb la reforma, la GIV-5248 esdevindrà una via de passeig, de dos sentits en què els vehicles a motor no podran superar els 30 km/h. Limitat per unes peces de formigó, en un costat de la calçada hi haurà el carril que compartiran vianants i bicicletes. D’aquesta manera, aquests usuaris podran completar la volta a l’estany sense haver de trepitjar l’asfalt. D’altra banda, el projecte ha incorporat unes cunetes formigonades en el tram més estret, després que a la Unió de Pagesos es van queixar que la via no era prou ampla perquè hi puguin arribar a passar dos vehicles agrícoles.

La remodelació va a càrrec de la Diputació, que és la propietària de la carretera, i l’executa l’empresa Copcisa. El pressupost és de 686.000. Un cop enllestits els treballs, la GIV-5248 serà traspassada als ajuntaments de Banyoles i de Porqueres.