La Policia Municipal

El Punt Avui – GIRONAG. PLADEVEYA

L’Ajuntament n’ha comprat quatre per promoure la mobilitat sostenible i un servei de proximitat
Tres bicis són per als municipals i el cos d’agents cívics, i la quarta l’han destinada a l’Alcaldia

“Les ciutats modernes han de potenciar la mobilitat en bicicleta i les administracions han de predicar amb l’exemple perquè és un vehicle útil, molt eficaç i eficient.” En consonància amb aquesta aposta, l’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, va avançar ahir que els policies municipals patrullaran a partir d’ara, i per primera vegada, amb bicis elèctriques. A l’Ajuntament n’han adquirit quatre i la previsió és que, més endavant, se n’ampliï la flota. Segons va detallar el batlle, tres d’elles es destinaran al cos d’agents cívics i a la Policia Municipal, mentre que la quarta s’ha comprat per a l’àrea d’Alcaldia (aquesta serà per a ús del mateix alcalde, els regidors o altres tècnics i treballadors que la necessitin). “Aquest és el punt d’inici. Comença la prova sobre el seu ús. La bicicleta, però, ha vingut per quedar-se i la seva presència ha d’anar a més. Des de l’equip de govern ens plantegem que en un futur es posin a disposició de tècnics, inspectors i altres empleats, com els del servei de paqueteria. S’evitarien desplaçaments en cotxe o, en el cas dels que es mouen a peu, es garantiria que van d’una banda a l’altra més ràpidament.”

Aquestes bicicletes acumulen electricitat mentre es pedala i permeten que, per exemple en pujada, l’energia emmagatzemada faci que no calgui pedalejar sinó que el vehicle avanci automàticament. Puigdemont, així mateix, va especificar que es tracta de bicis elèctriques “elaborades a Catalunya” i que, per adquirir-les, han realitzat “una inversió modesta”: “Les hem aconseguit a un preu molt assumible, ja que cadascuna ha costat uns 600 euros.”

D’altra banda, a part de l’alcalde, en la presentació d’aquest nou mitjà de desplaçament hi va assistir ahir el cap de la Policia Municipal de Girona, Josep Palouzié, així com el regidor de mobilitat i via pública, Joan Alcalà. L’edil va recordar que el pla de mobilitat elaborat per l’Ajuntament va identificar precisament la incorporació de la bicicleta com una de les prioritats. Seguint aquestes directrius, l’ens local ha dissenyat una xarxa de carrils bici. De moment se n’han executat les obres al pont de la barca i, properament, també es faran al nou pont sobre el Ter o un altre que transcorrerà sota el viaducte del tren, des del pont de Pedret fins a la plaça Poeta Marquina; i s’intentarà millorar la comunicació entre els que ja hi ha. Pel que fa a la posada en marxa de les bicis elèctriques, Alcalà va considerar que permetran “promoure un patrullatge més pròxim al ciutadà i una mobilitat sostenible”: “Seran útils per desplaçar-se pels barris dels afores que són més extensos, però també pels eixos comercials i turístics de la ciutat, i per les zones on la velocitat màxima està limitada als trenta quilòmetres per hora.”

LES FRASES

Ens plantegem, més endavant, posar les bicicletes a disposició d’altres empleats, com tècnics i inspectors
Carles Puigdemont
ALCALDE DE GIRONA
Aquestes bicis són molts útils, entre d’altres, per les zones on la velocitat màxima és de 30 km/h
Joan Alcalà
REGIDOR DE MOBILITAT I VIA PÚBLICA DE L’AJUNTAMENT DE GIRONA