El Punt Avui – GIRONA – DANI VILÀ

L’equip de govern avisa que s’ha estat permissiu i s’ha informat durant unes setmanes però que ara sancionarà
Marquès de Camps i jutjats, punts negres

El regidor de Mobilitat de Girona, Joan Alcalà, va alertar que la policia municipal multarà aviat aquells conductors que aparquin les motos sobre la vorera, una acció que està recollida com a infracció en l’ordenança de circulació. El regidor admet que durant les últimes setmanes els agents s’han dedicat a avisar i a informar que està prohibit aparcar a les voreres, però “passat aquest temps de tolerància i d’avís, ara es començarà a multar”.

La pregunta va sortir en el ple municipal de dilluns, quan la regidora d’ICV, Núria Terés, va qüestionar si s’actuaria a la plaça Marquès de Camps, just on s’ha posat en marxa una nova estació de Girocleta, que sempre està envoltada de motos. És un dels punts negres de la ciutat, ja que especialment durant el matí molts conductors deixen la motocicleta a la vorera en no trobar plaça lliure en els aparcaments que hi ha en aquest punt cèntric. Un altre espai on desenes de motos aparquen sobre la vorera és al sector dels jutjats, per bé que en molts casos hi ha places lliures al carrer Canalejas, que es va habilitar només per a motos.

La prohibició de poder aparcar a sobre les voreres data de l’any 2005 i es va mostrar molt efectiva per posar fi al que en aquell moment era una pràctica molt habitual. Des de fa més d’un any en diversos punts de la ciutat ja s’havia detectat l’incompliment reiterat de l’ordenança municipal, que estableix multes de 100 euros per als conductors que estacionen en espais per a vianants.

En l’actualitat, es calcula que hi ha unes 3.500 places d’aparcament, una xifra que el govern municipal pretén augmentar perquè admet que en diverses zones són insuficients per assumir l’augment d’ús de les dues rodes.

LA XIFRES

100 euros és la multa que preveu l’ordenança de circulació de Girona per aparcar una moto sobre la vorera.