El Pun Avui –  SALT – JORDI NADAL

És una reivindicació de veïns i treballadors del polígon industrial de Torre Mirona

En breu es posarà a licitació l’obra, que podria durar un mes i mig

El projecte de reforma i rehabilitació del pont sobre l’autopista del camí dels Carlins, a Salt, inclourà un pas per a vianants i bicicletes. Serà, de fet, una separació amb tacs de goma en un dels marges de la calçada, ja que l’estructura del pont pertany a l’empresa ACESA, que no està disposada a assumir el cost d’una ampliació del pont.

La construcció d’un pas per a vianants i ciclistes era una reivindicació dels veïns del sector i de treballadors del polígon Torre Mirona. Actualment no existeix cap mesura de seguretat que reservi un pas per a vianants i bicicletes en el pont, un tram de carretera amb una alta densitat de trànsit i en el qual és habitual també veure-hi persones a peu o amb bicicleta anant d’una banda a l’altra.

Refer l’asfaltatge de la via és de fet l’objectiu principal del projecte. El continuat pas de camions que han participat els darrers anys en la construcció del traçat del tren d’alta velocitat a Girona va malmetre de manera molt seriosa el ferm, fins al punt de considerar-se insuficient un simple reasfaltatge. De fet, la UTE del TAV va assumir el cost de refer l’avinguda de la Pau (el vial davant l’Espai Gironès) i carrers propers. Eren compensacions que tenien compromeses pel pas de camions d’obra pel municipi, però no incloïa el pont sobre l’AP-7, tot i que el consistori saltenc va intentar que s’hi inclogués.

Propietat compartida

El juliol passat el ple de Salt va aprovar la cessió del camí dels Carlins a la Diputació de Girona, que és qui ara assumirà el cost de la reforma. De fet, el camí pertany també als municipis de Vilablareix i Bescanó, que també van passar per ple el conveni de cessió a la Diputació.

L’objecte de la cessió el conformaven la calçada i els elements funcionals: ferm, senyalització vertical i horitzontal, elements d’abalisament, drenatge, etcètera. El municipi ha demanat a ACESA que pagui una nova barana, però l’empresa tampoc se’ n vol fer càrrec.

El projecte té un pressupost de 317.000 euros i afectarà un tram de 567 metres que van des de la rotonda de l’Espai Gironès, fins arribar al terme municipal de Bescanó. Pel que fa a l’execució, s’està a punt de posar a licitació l’obra, que tindrà una durada d’un mes i mig, un cop comenci.

 LA DATA
16.7.2012 va cedir el consistori saltenc el camí dels Carlins a la Diputació de Girona. Vilablareix i Bescanó van fer el mateix.

LES XIFRES

317.000 euros és el cost previst en el projecte de reforma i rehabilitació del vial. Les obres es posaran a licitació en breu.
567 metres fa el tram de carretera del camí dels Carlins que es reformarà i que inclou el pont sobre l’AP-7.