http://www.elpunt.cat

El Punt Avui BANYOLESRAMON ESTÉBAN

Des de les set del vespre d’ahir i durant vint-i-quatre hores, l’atleta Manel Torres i desenes d’acompanyants fan la circumval·lació al llac en bicicleta, en benefici de la fundació Mas Casadevall

Els Reptes Pla de l’Estany es van posar en marxa ahir a la tarda a Banyoles, en un ambient de certa expectació perquè és un esdeveniment inèdit. Es tracta de tres proves de resistència que tindran lloc al llarg d’aquest any a l’entorn de l’estany en benefici de la fundació Autisme Mas Casadevall. Consisteixen en 24 hores amb bicicleta (és la prova que va començar ahir i s’acabarà a les set d’aquesta tarda), 12 hores de transicions corrent i amb bicicleta (el 27 de juny) i 25 hores corrent (el 2 i el 3 d’octubre).

L’impulsor i principal protagonista és l’esportista local Manel Torres, però l’objectiu de la iniciativa és que la gent –com més millor– l’acompanyi a estones. En el moment de començar aquest primer repte hi havia inscrites unes 90 persones, però es preveu que al llarg de la jornada d’avui s’hi vagi inscrivint molta més gent.

La inscripció val cinc euros i també es pot adquirir un dorsal solidari –sense haver d’acompanyar Torres– pel mateix import. Tot el que es recapti anirà a parar a la fundació sense ànim de lucre establerta a Serinyà, que tracta persones afectades per algun trastorn de l’espectre autista. Al mateix temps de fer la inscripció, es podia adquirir una butlleta (2 euros) per al sorteig de diversos obsequis que han donat desenes d’establiments de la comarca. Per fer aquests lots també han posat el seu gra de sorra personatges coneguts, com ara el futbolista banyolí del Celta de Vigo Andreu Fontàs, que ha donat una camiseta del seu club. La Fundació FC Barcelona, de la seva banda, hi aporta cinc camisetes signades per jugadors del club blaugrana i deu entrades per al Museu del Barça.

Torres té molta experiència en duatlons i curses a peu de muntanya i asfalt, però mai s’havia afrontat a unes proves d’aquesta mena, i per això s’ha sotmès a una preparació específica, tant física com psicològica, aquesta última, molt important per superar les hores nocturnes i, de manera especial, la matinada, segons va dir en la presentació de l’esdeveniment.

Activitats paral·leles

Avui, mentre Torres i els ciclistes que li facin companyia vagin completant les voltes a l’estany, la mainada podrà participar a la Draga en un concurs de dibuix i berenar en una xocolatada. A partir de les set de la tarda s’oferirà un sopar popular als participants i col·laboradors.

 LA XIFRA
5 euros és el preu del dorsal, que es pot adquirir en qualsevol moment abans no s’acabi el repte, a les set de la tarda.