Caritas. Cadena de m

El Punt Avui – GIRONAMIQUEL TORNS/ PAU LANAO

És una empresa d’inserció vinculada a Càritas de la qual depèn el projecte de lloguer de bicicletes
Els hotelers veuen la iniciativa molt positiva

Al llarg del 2014, el projecte social de lloguer de bicicletes d’Ecosol, l’empresa d’inserció de Càritas Diocesana de Girona, no tan sols s’ha consolidat, sinó que s’ha ampliat notablement. S’ha passat dels vuit establiments hotelers i les vint-i-sis bicicletes del 2013 a deu hotels i un total de 36 bicicletes de lloguer. La quantitat recollida per aquest concepte ha passat dels 2.000 euros als 3000, que es destinen als diversos projectes de Càritas. Amb vista al 2015 ja hi ha hagut contactes amb l’Ajuntament de Llagostera i la casa rural La Rectoria, de Peratallada, la qual cosa permet pensar que el creixement del projecte està garantit.

El 2014, l’Ajuntament de Salt va cedir 25 bicicletes del dipòsit municipal per al projecte de recuperació de bicicletes d’Ecosol, de les quals una dotzena ja s’han entregat a persones sense recursos. Els punts de venda s’han ampliat a la botiga Pedals Bike de Celrà i a la botiga de motos RPM de Girona. Més de 49.000 bicicletes s’han muntat al llarg de l’any 2014 al taller d’Ecosol per a l’empresa TNT Cycles, la qual cosa permet donar feina permanent a una vintena de persones.

Els hotelers veuen el projecte com “una iniciativa molt positiva, ja que poden oferir als clients un nou servei a preus raonables i sense cost addicional”. El projecte inclou un servei gratuït de manteniment de les bicicletes a càrrec d’Ecosol, que facilita la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat social. Segons Anna Güell, gerent d’Ecosol: “Donem una oportunitat a aquelles persones que tenen dificultats a l’hora de buscar feina i oferim formació i un contracte a joves que no han acabat l’ESO perquè puguin treure’s el títol i treballar.”