Fotomuntatge d'un ca

El Punt Avui – GIRONADANI VILÀ

La venda d’una parcel·la al sector del Güell per 520.000 euros permetrà tirar endavant l’obra

L’obra de la frontissa a Santa Eugènia costarà 1,2 milions

La venda d’una de les parcel·les del sector dels Maristes de Girona a la cadena de supermercats Aldi servirà per finançar el nou carril bici que es construirà a sota el viaducte del tren. El ple de Girona va acceptar la venda ahir d’un terreny de 7.000 metres quadrats al parador del Güell a Aldi, que reporta al consistori 520.000 euros per la propietat municipal d’un 11,27% de la parcel·la.

El govern va vincular aquest ingrés a dues partides d’inversió. Per un costat destinarà 491.000 euros al nou carril bici que discorrerà per sota del viaducte des del Punt de Benvinguda fins a la zona del carrer Santa Eugènia. Es tracta d’un quilòmetre de carril bici que requerirà moviments sota el viaducte i enllumenat per al nou carril bici. Per altra banda, 126.600 euros es destinaran al pla d’asfaltats.

Aquest punt de l’ordre del dia es va aprovar, però ICV i la CUP hi van votar en contra perquè critiquen la venda de patrimoni així com que es permeti el desenvolupament comercial de la zona dels Maristes.

En el mateix ple es va donar conformitat de l’encariment d’un 5,4% del preu de l’obra del passeig de la Devesa. Així mateix, es va formalitzar l’adjudicació a Teyco de la urbanització del tram central de la frontissa de Santa Eugènia per un valor de 1,2 milions d’euros i amb un termini d’obres màxim de sis mesos.

Consell econòmic

La modificació de la composició del Consell Econòmic i Social va generar certa controvèrsia, ja que ICV i la CUP va criticar la reducció dels representants dels sindicats, i el PSC es considera que el nou model “neix amb mancances”. Tot i això, la proposta va tirar endavant i això permetrà ampliar els agents socials que participaran a partir d’ara en aquest òrgan. També es va aprovar la modificació del reglament del consell municipal d’educació.

LA XIFRA

491.285 euros és el cost del nou carril bici de sota el viaducte del tren que es finança amb la venda d’una parcel·la al Güell.