Celrà. Pont de la ri

El Punt Avui – CELRÀJORDI NADAL

Serà una estructura metàl·lica per donar continuïtat al carril per a bicicletes que hi ha i que queda tallat
El projecte neix d’una demanda dels veïns

L’Ajuntament de Celrà ha iniciat les obres per afegir un carril bici al pont sobre la riera de Palagret, a la carretera de Celrà a Juià. Consistirà en una estructura metàl·lica adossada a l’actual estructura del pont, a la part dreta—en direcció a Juià–, i tindrà el terra de fusta.

L’alcalde de Celrà, Gerard Fernández (iCelrà), diu que l’estructura ha de garantir la seguretat per a les bicicletes i vianants que passen pel sector. Actualment la seguretat és deficient perquè la calçada per als vehicles ocupa tota l’amplada del pont. “El carril bici que ja hi ha a la carretera queda tallat a banda i banda del pont, fet que obliga els usuaris a passar per la carretera, amb el risc que això comporta”, explica l’alcalde. La passarel·la que es construirà tindrà la mateixa amplada que el carril bici.

La idea de millorar la seguretat en aquesta zona va sorgir en una reunió de la comissió de Territori amb els veïns. L’actuació que es durà a terme serà molt més econòmica del que seria eixamplar el mateix pont, i l’efecte per a la seguretat viària, assenyala l’alcalde, “serà el mateix”.

L’obra de la passarel·la es farà amb una subvenció de la Diputació de Girona, i s’ha parlat també amb Carreteres per tirar-la endavant. L’obra costarà en total —amb els estudis que ha calgut fer i l’execució dels treballs inclosos— uns 35.000 euros. La part que hi posarà la Diputació de Girona és de gairebé 28.000 euros.

LES XIFRES

35.000 euros és el cost aproximat de l’estudi i execució de tot el projecte de construcció de la passarel·la.

LA FRASE

Amb aquesta actuació resolem un punt perillós per a ciclistes i vianants a la xarxa viària de Celrà
Gerard Fernández
ALCALDE DE CELRÀ