DDG – OLOT| X.VALERI

La comissió ciutadana per assessorar l’Ajuntament en aquest aspecte ja s’ha reunit per primera vegada

L’Ajuntament d’Olot preveu disposar d’un pla de moblilitat el 2013. El regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, Josep Ferrés (CiU-Reagrupament) ha condicionat la previsió a les disponibilitats econòmiques de l’Ajuntament. Ferrés, un membre de Reagrupamet integrat a la llista municipal de CiU, ha recordat que ara existeix un pacte per a la mobilitat aprovat el 22 de maig del 2008. Ha definit el conveni de grups municipals com una declaració d’intencions que no estableix accions concretes.

El regidor ha defensat la necessitat de disposar d’un projecte d’ordenació de la mobilitat basat en la creació d’un mapa del trànsit i de les necessitats d’aparcament. Ha avançat que la diagnosi s’ha de fer amb aparells electrònics i també amb treball de camp. Ferrés ha concretat que l’Ajuntament ha deixat aparcada la compra d’un aparell de detecció dels vehicles que no respecten els semàfors en vermell. El motiu és que l’equip de govern vol continuar les proves de detectors de manca de respecte al llum vermell. La idea és adquirir un instrument que reuneixi el màxim de prestacions pel seu preu. De moment, el consistori fa més de mig any que està amb proves de diferents sistemes de detecció de la mobilitat.
Els resultats negatius de les proves electròniques van sorprendre els integrants del consell assessor de la mobilitat, el qual va fer la primera reunió fa pocs dies. L’assemblea està formada per membres d’entitats i d’associacions vinculades a la mobilitat i té la funció d’aportar consells perquè el consistori pugui tenir més base en els determinis. Una de les conclusions de la primera reunió va ser que ara es pot circumval·lar Olot a través del carril bici, però circular en bicicleta pel centre és arriscat. El principal raonament va ser la necessitat de pacificar el trànsit motoritzat. La manera d’aconseguir-ho, segons Ferrés, passa pel respecte a les normes.
El regidor ha apuntat que la mobilitat a Olot està pendent de dos grans impactes. El primer serà la posada en servei del nou hospital d’ara a un any. “Com a mínim suposarà la creació d’una nova línia d’autobús” va comentar. També va explicar que hi haurà una parada de taxis davant de l’hospital.
Els accessos al nou centre mèdic connectaran amb el segon gran canvi: la variant d’Olot, l’inici de la qual no té una previsió definida. La circumval·lació viària d’Olot, segons el regidor de Reagrupament, suposarà un canvi radical en el trànsit per la ciutat. La variant reduirà considerablement els vehicles a motor que travessen Olot pel vial Sant Jordi o els carrers que van de la pujada de la Solfa a la rotonda de la Rodona. Va dir que la variant transformarà la mobilitat.