DdG – GIRONA

L’ATM i els municipis de Girona celebren la setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que arrencarà dilluns vinent i s’allargarà fins al dia 29. Durant aquests dies, els diferents ajuntaments proposen activitats dirigides a fomentar l’ús de mitjans de transport alternatius, amb la intenció de cercar una nova mobilitat que minimitzi els efectes de l’ús del vehicle privat. Caminades, bicicletades, zones de vianants, curses de transport i tallers de reparació de bicicletes són algunes de les activitats organitzades
El lema d’aquest any, “Fem el carrer més nostre”, proposa escollir el transport públic col·lectiu per anar a la feina, caminar o moure’s en bicicleta per anar de compres en comptes d’agafar el cotxe és una bona forma de millorar la salut i estalviar.
A l’àrea de Girona, durant aquesta setmana, 80 municipis, 7 consells comarcals, 7 operadors de transport públic i 8 entitats faran nombroses activitats amb l’objectiu de donar un nou pas per a la conscienciació social sobre la necessitat d’una nova mobilitat urbana, que eviti els efectes negatius de col·lapse i pol·lució derivats de l’ús inadequat del cotxe.