DdG – JOAN PLANELLA MASDEMONT – GIRONA
Sóc un jubilat de quasi 80 anys que cada dia fa ús del tram que va des de l’hospital Josep Trueta fins al centre de Girona, un mínim de quatre vegades al dia en moto.
Des de fa ja uns dies han suprimit un dels dos carrils per transformar-lo en un carril bici, ara l’entrada nord de la ciutat només té un carril. Jo sempre circulava pel carril de la dreta, a una velocitat d’uns 40-50 km/hora, i els cotxes que vénen ràpid passaven per la meva esquerra, doncs ara es posen al darrera meu a punt de tocar-me i em piten perquè m’aparti o intenten passar-me pel carril bici.
Abans d’escriure aquestes línies he estat un matí i una tarda, un parell d’hores allà intentant veure la necessitat d’aquest carril bici, doncs bé, no n’hi ha passat ni una, això sí, per pujar al bus urbà has de fer-ho damunt el carril bici.
En definitiva, és un nyap, com el tram del passeig Canalejas que té en prou feines 40 metres de carril bici inútil que t’aboca a la plaça Independència contra direcció, i si una de les motos aparcades té maleta al darrere ja el priva de passar-hi amb la bici.
Jo sóc dels que creuen que els ciclistes són uns privilegiats, per poder circular per on volen sense respectar els vianants, però uns grans perjudicats per la nefasta i mal planificada xarxa de carril bici existents.