110115

DdG – GIRONA

Mou-te en bici va estrenar “les bicicletes que ens han portat els Reis” en una jornada de ciclisme urbà pel centre de la ciutat. Aquesta és una vetllada tradicional que ja fa anys que es duu a terme i que té per objetiu recuperar “el carrer per a la mainada”, tal com s’exposa en el cartell de la bicicletada. Es tracta d’una activitat que l’entitat de foment de l’ús de la bici organitza cada any després de la festivitat de Reis.
Ciclistes de totes les edats van trobar-se a dos quarts d’onze a la plaça Calvet i Rubalcaba -més coneguda com a plaça del Lleó- per fer un recorregut pel centre de la ciutat. Entre els participants moltes famílies amb nens, ja que l’activitat està especialment pensada per a ells. La pedalada, que va durar dues hores, va passar per diversos carrers del centre de la ciutat amb un acompanyament musical i cercavila que va amenitzar la passejada.
Aquesta activitat organitzada per Mou-te en bici pretén conscienciar en favor de la mobilitat sostenible, l’ús de la bicicleta com a alternativa al vehicle privat i recordar a la ciutat que ni cotxes ni motos són imprescindibles.