DdG – CAMPDEVÀNOL – A.S.

Vies Verdes i l’Associació de Càmpings signen un acord per potenciar el turisme de bicicleta

Convertir la demarcació de Girona en una gran destinació de cicloturisme. Aquest és l’objectiu de l’innovador acord de col·laboració que ahir van firmar l’Associació de Càmpings de Girona i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, el primer d’aquestes característiques que es du a terme a Catalunya. El conveni segella la gran aposta dels càmpings gironins pel cicloturisme, una afició que cada vegada té més seguidors, sobretot entre els europeus, i no només entre els joves i les famílies, sinó també entre les persones de més de 50 anys.

Segons han constatat les dues entitats, els càmpings representen la primera demanda d’allotjament entre els cicloturistes holandesos, belgues i alemanys i amb l’acord es vol incrementar aquest tipus de turistes en el sector del càmping a les comarques gironines. La firma de l’acord va tenir lloc al càmping Molí Serradell de Campdevànol i va comptar amb la presència del president de l’Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Albert Gómez, i el director del càmping Molí Serradell, Eduard Torras.

Actualment un total de 12 càmpings gironins estan especialitzats en cicloturisme i a partir de la firma del conveni rebran el distintiu Bed&Bike, un reconeixement internacional impulsat pel Consorci de les Vies Verdes per garantir als turistes aficionats a la bicicleta que l’establiment que l’aconsegueix ofereix els serveis adequats i pensats per a ells, com ara disposar d’espais per guardar les bicicletes, rentar-les i fins i tot un taller per reparar-les. L’Associació de Càmpings de Girona ha volgut anar més enllà i firmar un acord amb el Consorci de les Vies Verdes per potenciar conjuntament la promoció de la xarxa de vies per a ciclistes i senderistes gironina i atraure més cicloturistes cap al sector del càmping..

Càmpings especialitzats

A banda dels 12 establiments que estan especialitzats en cicloturisme, a les comarques gironines hi ha 29 càmpings especialitzats en turisme familiar; 11 en turisme nàutic; 10 en turisme actiu; 6 en glamping; 5 en turisme cultural; 2 en enoturisme; 2 en turisme de salut; i 1 en turisme de golf. L’Associació de càmpings de Girona és el primer col·lectiu d’allotjament que ha dut a terme una segmentació d’aquest tipus que està reflectida en la guia que ha editat aquest any l’entitat. Fins ara els càmpings apareixien en aquest document classificats per municipis o zones geogràfiques.