18102013

EL DIMONI | Santa Eugènia de Ter

Dimecres vinent -23 d’octubre- entraran en funcionament les noves estacions de Girocleta a . Concretament, es tracta de dues estacions: una situada al carrer de, al costat de Can Ninetes i de la Marfà, i l’altra ubicada a la plaça del Barco. Simultàniament a la posada en marxa d’aquestes dues estacions es posaran en servei 100 bicicletes més.

El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, ha destacat que “amb aquesta ampliació del servei de Girocleta, l’Ajuntament vol impulsar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport de mobilitat sostenible i, a la vegada, volem difondre el fet que en vies amb circulació pacificada és viable que bicicletes i vehicles a motor comparteixin l’espai de la calçada.“

S’executaran els treballs de senyalització horitzontal del carrer de, en el tram comprès entre l’avinguda de Josep Tarradellas i el carrer des les Agudes, i entre el carrer de Baix i el carrer de Costabona fins al carrer de les Agudes. La senyalització consta d’una doble línia de retenció en els semàfors per a què les bicicletes es posicionin al davant dels vehicles; de la limitació de velocitat a 40 km/h a, i dels símbols informatius de la presència de les bicicletes anomenats sharrows (share + arrows, en anglès = compartir + fletxes), que indiquen que la calçada s’ha de compartir amb les bicicletes. Es tracta d’una simbologia que s’està implantant majoritàriament a les ciutats i que ha estat proposada pels tècnics redactors del Pla de mobilitat urbana.

Paral·lelament s’han instal·lat també uns semàfors específics per a bicicletes, que començaran a funcionar dilluns -21 d’octubre- i que s’encendran uns segons abans que els dels vehicles perquè els ciclistes puguin iniciar la marxa abans. A Girona ja hi ha un semàfor que incorpora aquest tipus de funcionament a la cruïlla del carrer del Carme amb el carrer de Vista Alegre.

L’Ajuntament està estudiant millorar l’itinerari de les bicicletes de l’eix de  fins al carrer Nou, una demanda recurrent que ha fet la ciutadania en les fases de participació ciutadana del Pla de mobilitat urbana actualment en redacció.