Girona. Girocleta a

El Punt Avui – GIRONA – DANI VILÀ

Es faran a tocar del centre cívic Can Ninetes i a la plaça Santa Eugènia de Girona, amb unes 25 bicicletes en cada cas

Des de principi de mes, la gestió pertany a TMG per millorar el servei

Les dues noves estacions de Girocleta al barri de Santa Eugènia de Girona ja estaran en funcionament durant el mes d’octubre i abans que comencin les Fires de Sant Narcís. Així ho certifica el regidor de Mobilitat, Seguretat i Via Pública, Joan Alcalà, amb una nova ampliació del servei públic de lloguer de bicicletes de la capital gironina, que, amb les dues noves estacions, ja arribarà a catorze, distribuïdes pels diversos barris de la ciutat.

Els tècnics ja han definit amb exactitud on s’instal·laran les dues estacions: l’una anirà a tocar d’una zona verda a prop del centre cívic Can Ninetes. “En aquesta ubicació és visible des del carrer Santa Eugènia i donarà servei a dos equipaments com el centre cívic i la Marfà”, explica Alcalà. En aquest punt, ja hi ha marcat a terra on s’ubicaran amb exactitud les parades de la Girocleta. Pel que fa a la plaça Santa Eugènia, també coneguda com a plaça del Barco, es preveu que la nova estació s’instal·li a la vorera just en l’encreuament entre el carrer Agudes i el carrer de Santa Eugènia. El responsable municipal assenyala que cadascuna de les parades tindrà uns 25 enclavatges per a bicis.

De fet, s’està pendent per incorporar al servei de Girocleta un centenar de bicicletes noves per donar resposta a la demanda que puguin generar les dues noves estacions.

Mecànics per a les bicis

El mal estat de moltes de les bicicletes del servei ha fet que l’Ajuntament de Girona hagi posat en marxa un servei de manteniment de la flota de bicis. Alcalà explica: “Ara tenim dos mecànics encarregats de fer revisions completes per tenir les bicis en condicions.” Inicialment, es preveia tenir un mecànic amb un local al pont Major, però l’allau de feina i la necessitat de revisió ha provocat que de moment siguin dos els mecànics dedicats a revisar bona part de la flota de la Girocleta, ja que moltes tenien defectes en els llums, els seients o altres elements.

Gestió de TMG

Com ja havia anunciat el consistori, l’1 de setembre l’empresa pública TMG va assumir la gestió directa del servei de Girocleta, amb la voluntat de millorar-ne el servei. El regidor de Mobilitat assegura que “el que és prioritari és tenir en bon estat les bicicletes i, posteriorment, ja es milloraran els enclavatges”. Dels 326 aparcaments, n’hi ha 89 que estan fora de servei. Un cop millori el servei, es mirarà d’introduir publicitat per reduir el deute del servei.

LA XIFRA

100 bicicletes noves s’afegiran a l’actual flota de la Girocleta amb l’entrada en funcionament de les dues estacions.

Fer-ho compatible amb el trànsit

Una nova iniciativa del govern municipal és remarcar en diversos carrers de la ciutat la presència de bicicletes a la calçada, amb la resta de trànsit. Per això, el govern preveu pintar a l’asfalt indicacions de la presència de bicicletes en el tram entre la plaça del Barco i Can Ninetes. Aquesta mateixa mesura es prendrà al sector de Fontajau per connectar les estacions de la rambla Xavier Cugat i del centre cívic de Taialà. “Això és viable en carrers pacificats perquè els conductors vegin que comparteixen la calçada amb els ciclistes i que els ciclistes se sentin més segurs anant per la calçada”, conclou Alcalà. Com ja havia anunciat, també es farà un carril bici pel carrer Costabona, per enllaçar les dues noves estacions. El servei té uns 1.500 usuaris i de mitjana es fan 600 viatges al dia.