http://www.elpunt.cat

http://www.elpunt.cat

El Punt Avui – REDACCIÓ – L’ESCALA

L’Ajuntament hi ha obert un pas per a ús de vianants i ciclistes i també hi ha fet millores paisatgístiques

El 2011, en aquest punt la riba del rec del Molí ja va ser objecte d’una actuació de millora a la riba esquerra, durant la qual es va adequar també el camí que hi havia a aquesta banda i es van eradicar espècies invasores.

El projecte també ha inclòs l’eliminació de la canya asiàtica, potenciant com a vegetació la presència del canyís autòcton, que és refugi de l’ornitofauna i punt de nidificació, i s’ha aprofitat per fer una neteja dels fangs i llots d’aquest tram. S’han creat rampes d’accés i unes escales, i s’ha rehabilitat l’antic pont que permetia passar d’una banda a l’altra del rec. També s’ha plantat arbrat de ribera per a la millora paisatgística de la zona, s’han col·locat bancs i s’han fet dues passeres de fusta que actuen com a miradors i espais d’observació.

Crida al civisme

El regidor de Serveis de l’Ajuntament escalenc, Robert Figueres, fa una crida a la ciutadania a fer-se seu aquest nou espai per passejar, però al mateix temps demana: “Entre tots hem de fer el possible per mantenir-lo el màxim de net, ja que malauradament ens trobem sistemàticament que es llencen deixalles al rec.”

LA XIFRA

2.124 metres quadrats de superfície s’han habilitat vora del rec del Molí de l’Escala per anar a peu i en bicicleta.

LA DATA

12.12.15 Una passejada organitzada des de l’Ajuntament permetrà donar a conèixer aquest espai que s’ha recuperat.