DdG – GIRONA – ACN

Les empreses tenen temps per presentar ofertes fins l’11 de gener i les obres hauran de tenir un termini de sis mesos

L’Ajuntament de Girona ha tret a licitació les obres del carril bici de sota del viaducte del tren, que permetrà connectar la Copa amb l’estació del tren i, des d’allà, amb els barris de Santa Eugènia i Sant Narcís. Les empreses tenen temps per presentar ofertes fins l’11 de gener i les obres hauran de tenir un termini d’execució de sis mesos. El regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, ha explicat que l’obra obliga a eliminar 39 places d’aparcament que se “sacrifiquen perquè sigui més segur anar en bicicleta”. Paral·lelament, també avancen d’altres projectes: està a exposició pública el carril bici entre el carrer Nou i l’avinguda Santa Eugènia i ja està redactat el projecte de Pont Major fins a l’entrada de la ciutat.
L’Ajuntament ja ha tret a licitació les obres per fer un carril bici per sota del viaducte, des de la zona de la Copa a tocar amb el punt de benvinguda turística- fins a l’enllaç amb la plaça Poeta Marquina, molt a prop de l’estació de trens i autobusos. Les obres surten a licitació per pràcticament 400.000 euros i les empreses tenen temps fins l’11 de gener de presentar ofertes. Els sobres de les diferents ofertes s’obriran el dia 25 i, un cop escollida la millor oferta, l’empresa adjudicatària tindrà sis mesos per fer els treballs. Aquest carril bici es pagarà amb part dels diners que l’ajuntament va ingressar amb la venda d’una parcel·la de les hortes de Santa Eugènia, on s’han situat dos establiments comercials. Segons ha detallat el regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, el carril bici es farà just entre els dos pilars del viaducte i s’instal·laran semàfors per poder travessar la rotonda de l’avinguda Ramon Folch.

A més, per evitar que cap cotxe envaeixi el carril, també es posaran uns separadors físics. Eliminar aparcamentEl fet que el carril passi per l’espai que hi ha entre els dos pilars fa que calgui reorganitzar l’aparcament situat a sota les vies. El regidor ha concretat que caldrà eliminar 39 aparcaments, sobretot a la zona on el carrer Bonastruc de Porta s’estreny. “Són places que se sacrifiquen per tal que sigui més segur anar en bicicleta”, reivindica. Segons Alcalà, aquest tram de carril bici serà important perquè permet la unió d’altres trams que ja estan acabats. Per exemple, un cop els ciclistes arribin a la plaça Poeta Marquina podran enllaçar amb el carril bici de l’avinguda Santa Eugènia i també amb el nou tram del carrer Ovideo, al barri de Sant Narcís.

Altres projectes en marxa

D’altra banda, hi ha d’altres projectes que permetran ampliar i connectar tota la xarxa pedalable. Són projectes que s’estan tirant endavant gràcies als ingressos que han revertit a l’ajuntament a través de la taxa turística. Actualment Girona disposa de 26,9 km de carrils bici i, gràcies a aquests projectes, se’n faran 5 km més. Els que estan en un estat més avançat són el carril bici que connectarà l’avinguda Santa Eugènia i el carrer Nou (que ja està en exposició pública) i també el tram que sortirà de Pont Major, passarà per Pedrer i arribarà fins a la zona de la Copa. En aquest cas, el projecte ja està acabat i, segons el regidor, ja s’ha ensenyat als veïns, que el veuen “amb bons ulls”.

Dos estacions més de Girocleta

Aquest dimecres està previst que entrin en funcionament dos noves estacions de Girocleta. Es tracta de les que estan ubicades a l’antiga plaça Europa i a la Rambla Ramon Berenguer, ambdues al barri de Sant Narcís, i tindran capacitat per a 56 bicicletes. Amb aquestes dues noves parades, el servei de bicicletes públiques de Girona ja compta amb 16 parades. El regidor ha recordat que la propera estació que es pensa fer estarà a propera a l’Hipercor.