RIPOLL. PUIGCERDÀ. B

El Punt Avui –

Detenen dos nois de Canovelles que anaven en tren a Puigcerdà i Ripoll i robaven bicicletes
Un dels nois detinguts ha ingressat a la presó

Dos nois de Canovelles (Vallès Oriental) robaven bicicletes d’alta gamma a la Cerdanya i al Ripollès, però es desplaçaven amb tren per anar-les a buscar i emportar-se-les cap a casa.

Els Mossos d’Esquadra de les comissaries de Ripoll i Puigcerdà van fer front comú per buscar els autors dels continus furts de bicicletes que s’han produït a les dues comarques aquesta tardor. Com que, pels llocs on desapareixen les bicicletes, ja se sospitava que els lladres no marxaven pedalant sinó que anaven en tren, van centrar la vigilància a les estacions. A través de testimonis i altres evidències, ja tenien una imatge feta de com eren els lladres de les bicicletes i, el passat 27 de novembre, van localitzar els dos sospitosos a l’estació de tren de Ripoll i els van anar a identificar i escorcollar.

Un dels nois duia una motxilla amb una cisalla i unes tenalles de tallar ferro, que els Mossos van considerar el lot ideal per tallar els cadenats de les bicicletes que robaven i van detenir els dos joves, de 20 i 27 anys, tots dos veïns de Canovelles. Els van traslladar a la comissaria i, un cop allà, van comprovar que el noi de 20 anys s’havia identificat amb una identitat falsa i que, amb el seu nom real, tenia pendent una ordre de detenció per un robatori amb violència i intimidació que havia estat perpetrat el mes de març a Barcelona. Era sospitós de ser el noi que havia amenaçat amb una navalla un menor d’edat i havia aconseguit que li entregués el mòbil.

Després de la detenció, agents d’investigació de Puigcerdà i de Ripoll van entrar al domicili dels dos detinguts a Canovelles i hi van fer una perquisició. Durant l’escorcoll, es van localitzar cinc bicicletes, presumptament d’origen il·lícit, una de les quals es va comprovar que era una de les que havien estat robades a Ripoll. Un cop concloses les diligències, els Mossos van imputar als dos nois el robatori de 14 bicicletes: 8 entre Ripoll i Campdevànol i 6 a la localitat de Puigcerdà.

Els dos detinguts van ser posats a disposició del jutjat de Puigcerdà, que va decretar presó per al noi de 20 anys i llibertat per al seu company.

Els Mossos aprofiten el cas dels lladres de bicicletes per donar uns consells bàsics als amos d’aquests vehicles per evitar que els desapareguin: escollir espais d’aparcament més freqüentats i que quedin a la vista de tothom; lligar, com a mínim, la bicicleta pel quadre i també per una roda; si es guarda la bicicleta en un garatge o traster, lligar-la igualment i evitar deixar les claus en un lloc accessible, i anotar el número de bastidor de la bicicleta per disposar-ne en cas de sostracció.