Girona. Bicis. Estació de Girocleta de la plaça Europa. Mobilitat.

Girona. Bicis. Estació de Girocleta de la plaça Europa. Mobilitat.

El Punt Avui – DANI VILÀ – GIRONA

Les bicis públiques de Girona van permetre fer més de 242.000 viatges i el servei està més que consolidat

L’ús de la Girocleta es continua consolidant a la ciutat de Girona, com ho demostra el fet que durant l’any passat es fessin un 10% més de viatges que no pas el 2014. Les dades de l’àrea de Mobilitat de l’Ajuntament de Girona reflecteixen que durant el 2015 les bicis de la Girocleta van fer 242.516 trajectes i palesen que el servei s’ha convertit en una opció més per als ciutadans per desplaçar-se per la ciutat. L’ampliació constant de les estacions i una implantació per corones estan afavorint que nous usuaris se sumin a la Girocleta, que en els dies de més afluència pot arribar a fer més de 1.100 trajectes.

Per estacions, la cèntrica plaça Catalunya lidera el rànquing d’ús i des d’aquest punt es van fer 29.466 viatges de Girocleta, que suposen un 12% del total de trajectes. Per darrere s’hi situa la parada de la biblioteca Ernest Lluch, que amb 25.900 viatges és la segona més utilitzada de les setze parades existents i va agrupar el 10,6% dels viatges fets durant l’any. Al desembre es van posar en marxa les dues últimes estacions de Girocleta, a la plaça Europa i a la rambla Ramon Berenguer.

LES XIFRES

29.466 viatges
amb Girocleta es van fer des de l’estació de plaça Catalunya, la més utilitzada de totes les del servei.
16 estacions de Girocleta hi ha en l’actualitat. Les últimes a posar-se en marxa, les de plaça Europa i rambla Berenguer.

Bon balanç de la gestió pròpia

L’equip de govern va decidir assumir la gestió del servei de Girocleta per intentar pal·liar els dèficits que tenia quan l’operador era una empresa externa i es fa un bon balanç del que ha suposat per al servei l’assumpció municipal de tota la logística. L’objectiu és continuar incrementant el nombre d’estacions fins a enllaçar amb municipis veïns, com ara Salt o Vilablareix, que també contribueixin a assumir el cost. De fet, el dèficit del servei es manté en els 195.000 euros d’altres anys, un cop ja s’han descomptat els abonats. La publicitat es veia com una via per reduir el dèficit.