DDG – ACN

Cedinsa i la Unió Ciclista de Vic han organitzat una marxa cicloturista per preestrenar les obres de desdoblament de la C-25

Més de 550 ciclistes estrenen aquest dissabte el desdoblament de la C-25, l’Eix Transversal, recorrent els 154 km que separen Cervera (Segarra) de Caldes de Malavella (Selva). La iniciativa ha estat organitzada per Cedinsa -l’empresa responsable de les obres de desdoblament- i la Unió Ciclista Vic, amb els ciclistes Josep Jufré i Carles Vilella com a responsables tècnics. Jufré ha explicat a l’ACN que per als ciclistes es tracta “d’una oportunitat única que permet gaudir d’un paisatge i d’una carretera que mai més estarà oberta per a les bicis”. Entre els ciclistes, Miguel Indurain acompanyat de Melcior Mauri o Àngel Edo. La finalització de les obres de l’Eix està prevista per a inicis del 2013.

Entre 8.000 i 17.000 vehicles circulen cada dia per l’Eix Transversal i més d’un 20% són camions. La C-25 no és una carretera apta per circular amb bici. Per aquest motiu, un dels organitzadors de la marxa cicloturista, Josep Jufré, de la UC Vic, ha explicat que tenir l’oportunitat de preestrenar les obres de desdoblament de la carretera és una experiència “irrepetible i única” que et permet gaudir d’un paisatge i un entorn “formidable”. “Des del pla de Lleida, el Bages, Osona o el Montseny, el recorregut és espectacular”, ha afegit.

Jufré ha explicat que aquesta iniciativa va “sorgir de l’interès pel ciclisme que té el president de Cedinsa, Pere Maqueda. Ell practica el cicloturisme i va pensar que la millor manera d’estrenar les obres de desdoblament seria amb una marxa ciclista passant per un traçat on després no hi podran circular les bicicletes ja que l’Eix Transversal és considerat com una autovia”.

A partir d’aquí, Jufré ha explicat que s’ha parlat amb la direcció general de Trànsit i els Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat en tot el recorregut. Tot i això, alguns conductors que aquest dissabte circulaven per l’Eix Transversal s’han queixat de la falta d’informació i de la manca de senyalitzacions a la via.

La marxa s’ha organitzat en dos itineraris, un de llarg, que ha recorregut tot el traçat de 154 km des de Cervera fins a Caldes de Malavella, i un de curt, de 70 Km, que s’ha iniciat a l’alçada de Fontfreda. L’organització s’ha mostrat sorpresa per l’èxit de la iniciativa, que ha tancat la llista d’inscrits amb més de 550 corredors. La marxa ha comptat amb la participació d’exciclistes de renom com Miguel Indurain, Àngel Edo i Melcior Mauri, a més de corredors en actiu com David de la Cruz i Carles Verona.