Recollides gairebé 1000 signatures durant les primeres 24h de la campanya per promoure la mobilitat a peu i en bicicleta durant el desconfinament.

Hores després de l’inici de la campanya de recollida de signatures, l’ajuntament de Girona va anunciar diverses actuacions a la via pública.  Malgrat que aquestes accions estan en la línia del que demanem, les considerem totalment insuficients i poc ambicioses.

Segons les informacions que hem pogut llegir a la premsa, calculem que només s’ampliaran uns 400 metres de voreres, una quantitat irrisòria comparant-la amb els quilòmetres totals de carrers de la ciutat.

Pel que fa als carrils bici, no està previst crear-ne cap. L’únic que es faran seran vies compartides; una amb vianants i l’altre compartida amb autobús, taxi i vehicles amb alta ocupació (VAO). La longitud total d’aquestes vies no arriba al quilòmetre de llargada.

Creiem que una ciutat com Girona, si realment vol impulsar una mobilitat amb baix risc de contagi, neta, saludable i segura, ha de prendre mesures molt més valentes que no necessàriament requereixen un gran pressupost. Per exemple, carrils bici segregats amb cons i pintura a les principals vies de la circulació de la ciutat, és a dir, carrer Barcelona, Jaume I, avinguda Lluís Pericot o avinguda Josep Tarradellas i Joan.

Les prop de 1000 signatures que hem recollit demanen aquest conjunt de mesures valentes que es resumeixen en els següents 9 punts:

Veure el document de les signatures