DdG – GIRONA – R.V.E.

14 entitats s’ajunten per reclamar un canvi de traçat de la variant de Bescanó que proposa la Generalitat

 Una agrupació de 14 entitats naturalistes, ecologistes i seccions locals de partits polítics s’han unit per crear la plataforma alTERnativa141, amb la qual volen reclamar una alternativa a la variant de Bescanó que sigui més respectuosa amb el riu Ter que la que proposa la Generalitat.
Aquestes entitats ja van fer un comunicat conjunt fa prop d’un mes per denunciar la manca d’alternatives que ofereix el govern català per la variant de Bescanó, i ara s’han constituït en aquesta nova plataforma. El seu principal objectiu és “aconseguir una carretera digna i conservar els hàbitats naturals del riu Ter”.

La plataforma denuncia que la tramitació del projecte de la variant de Bescanó s’està fent de forma “irregular”, ja que afirmen que tan sols s’avaluen dos traçats de gran impacte ambiental sobre el Ter entre Vilanna i Salt. En canvi, lamenten que no es contempli una alternativa 0, millorant la carretera actual, o un traçat pel sud de Bescanó.

Tot i això, la nova agrupació posa de manifest que la millora de la “Carretera de la Vergonya”, és una qüestió “urgent”, per la perillositat actual de la via i pel desenvolupament econòmic de les valls del Ter i del Llémena.

Les 14 entitats que s’han agrupat sota el nom d’alTERnativa141 són l’Associació Naturalista de Girona, Ateneu Naturalista de Girona, Ateneu de la Vall del Llémena, Marfull de Salt, Mou-te en Bici, Societat d’Estudis i Recerca de Salt (SERS), i les seccions locals de les CUP d’Anglès i de Girona, IPS de Salt, les seccions d’ERC de Salt i Sant Gregori, i les d’ICV de Girona, Salt i comarques gironines.