Girona. El lateral del carrer Sant Joan Bosco és per on passarà el carril bici que connectarà el Pont Major amb Pedret a Girona.

Girona. El lateral del carrer Sant Joan Bosco és per on passarà el carril bici que connectarà el Pont Major amb Pedret a Girona.

El Punt Avui – DANI VILÀ GIRONA

És un tram de 2,3 quilòmetres, però la intervenció és en 1,2, on s’adapten les plataformes del bus i es pinta un carril a tocar dels edificis
En direcció a Girona es comparteix la via lateral amb cotxes

Un nou carril bici d’1,2 quilòmetres de llargada està previst que s’executi des de final del mes que i servirà per connectar el sector de Pont Major amb el barri de Pedret. En concret, es tracta d’un tram de 2,3 quilòmetres que va des del carrer Tenerife, al barri de Pont Major, fins al pont sobre l’Onyar que enllaça Pedret i la Copa.

La part que comportarà una intervenció més gran és el tram que anirà des del punt on s’acaba el passeig de sorra del costat del riu Ter i Onyar.

Fonts del consistori han explicat que el nou carril bici està previst que es pinti al carril lateral que hi ha al passeig Sant Joan Bosco. Les bicis que vagin des de Pedret cap a Pont Major disposaran d’aquest carril bici a tocar de la vorera i les naus i habitatges. Per contra, els ciclistes que es dirigeixin cap al centre de Girona ho hauran de fer pel lateral, on està previst que comparteixin calçada amb els cotxes i es pinti l’anomenat sharrow per advertir els conductors que també hi ha ciclistes.

El projecte està en fase de licitació, a punt per obrir-se les pliques, i l’obra està valorada en 63.161 euros i té un termini d’execució de tres mesos. L’actuació més significativa del projecte és l’adaptació de tres parades de bus, on s’amplia la mitjana per posar-hi un banc i que el bus s’aturi a la calçada.

Es proposa que des del carrer Tenerife les bicis es dirigeixin fins al vial de sorra a tocar del Ter per enllaçar amb el pont de l’Aigua. Precisament, en aquest punt s’està treballant amb un projecte de futur per fer el pas per sota el pont de l’Aigua i que enllaci amb la zona de Campdorà.

Completar eixos

El tinent d’alcalde de Mobilitat, Joan Alcalà, subratlla que “es tracta d’un eix molt important per seguir avançant en la connexió amb carrils bici del nord al sud i de l’est a l’oest de la ciutat”. A més, hi afegeix que continuen acostant els carrils bici a municipis propers per si més endavant poden posar-hi estacions de Girocleta amb la col·laboració dels consistoris on s’implantin. Admet que Vilablareix s’ha mostrat interessat a poder rebre en un futur alguna estació que faciliti la connexió amb Girocleta.

Sota el viaducte es començarà a principi de maig

Un dels projectes més emblemàtics és l’execució del carril bici sota el viaducte del tren a Girona. Els responsables municipals assenyalen que l’obra ha de començar durant la primera quinzena de maig. Es tracta d’un carril bici d’un quilòmetre de llargada que enllaça el pont de Pedret amb la plaça Poeta Marquina. També es posarà a licitació el nou carril bici des de la travessia del Carril fins al carrer Nou. Tres projectes per millorar la xarxa ciclable.