Salt. Pont de l'auto

El Punt Avui – SALT – JORDI NADAL

Els treballs han consistit en el reforç del ferm del tram del pont de l’AP-7 i l’adequació d’un carril per a vianants

El pont dels Carlins de Salt ja torna a estar obert al pas de vehicles, després que s’hagin acabat les obres de reforma que s’hi han dut a terme. En concret, han consistit en l’ampliació de la calçada i la construcció d’una vorera a la banda nord, així com el reforçament del ferm, que estava en molt mal estat. L’objectiu principal del projecte era precisament aquest, refer l’asfalt.

La necessitat d’emprendre l’obra va portar a buscar la manera d’encabir també en el pont un carril bici i un pas per a vianants, reivindicat pels veïns i pels treballadors del polígon de Torre Mirona. La negativa d’Abertis a permetre l’ampliació del pont va fer que finalment s’optés per la separació del vial per als cotxes d’un carril compartit per a bicis i vianants.

Es tracta d’unes obres promogudes per la Diputació de Girona. El tram que s’ha arreglat, d’uns 570 metres de llargada i que va des de la rotonda de l’Espai Gironès fins al carrer Caterina Albert, a l’entrada del polígon Torre Mirona, és frontera de tres termes municipals: Salt, Bescanó i Vilablareix. Els tres municipis van recórrer a la Diputació a fi que l’ens es fes càrrec de la reforma. El pressupost dels treballs realitzats era de 317.000 euros.

LA XIFRA

27.8.2013 Es va tallar el trànsit al pont que travessa l’autopista per fer una remodelació a fons de tot el ferm.