El Punt Avui – GIRONA – DANI VILÀ

Es treballa a la rambla Xavier Cugat i també es farà a Marquès de Camps

Les dues noves estacions del servei de lloguer públic de bicicletes Girocleta estaran en marxa aquest mateix mes. Aquesta és la previsió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Girona. Aquesta mateixa setmana han començat els treballs a la rambla Xavier Cugat per situar-hi una de les noves estacions, i es preveu que en els pròxims dies també s’iniciïn els treballs per a la nova parada a la plaça Marquès de Camps, on des de fa dies ja són visibles les marques. El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, destaca que les noves estacions “són molt estratègiques per a un futur per fer que el sistema sigui més sostenible, perquè suposaran connexions importants amb altres estacions”.

Alcalà assenyala que amb tota seguretat la nova parada a Fontajau farà augmentar l’ús de les bicicletes del centre cívic Ter, a Taialà. També considera que “la provisió d’aparcaments al sector pot fer que alguns conductors aparquin allà i entrin a la ciutat”. El govern defensa l’aposta “per un sistema ecològic que millora la mobilitat a la ciutat”. El pressupost municipal quantificava la inversió per a les dues noves estacions en 70.000 euros. Alcalà considera que cal continuar apostant per un creixement radial de les estacions, “perquè garanteix que s’autoregulin”.

Publicitat, ben aviat

L’equip de govern està preparant ja un concurs perquè les bicicletes del servei portin publicitat a les cistelles i al xassís. L’objectiu és que la incorporació de la publicitat a les bicis permeti reduir el dèficit que genera el servei pel seu cost de manteniment anual. Es calcula que el dèficit supera els 160.000 euros anuals, però s’espera que es pugui reduir amb publicitat i més usuaris.

Resolent problemes

El regidor admet que hi ha problemes informàtics en el servei per desenganxar les bicis i assegura que s’hi està treballant per resoldre-ho. Alcalà, a més, demana disculpes als usuaris per les molèsties.