El Punt Avui –  OLOT – JORDI CASAS

L’Ajuntament aprova un paquet de mesures per als passos de vianants i les cruïlles

També hi habilitarà un nou tram d’itineraris escolars

La regidoria de Mobilitat de l’Ajuntament d’Olot impulsarà un paquet de mesures molt potent per incrementar la seguretat, sobretot la dels vianants de l’avinguda del camí de la Teuleria, un dels principals accessos al barri de Sant Roc i la ronda urbana dels Desemparats. Atén així les peticions dels veïns d’aquesta zona, on també es vol habilitar un dels anomenats vials escolars, destinat als alumnes de l’Institut Bosc de la Coma, perquè puguin accedir als respectius centres a peu i per vies segures.

La majoria de les accions es duran a terme en els passos de vianants i a les cruïlles de l’avinguda amb el carrer Madrid, amb el passatge de la Teuleria i amb el carrer de Toledo. Així, es repintarà tota la senyalització actual del camí de la Teuleria per millorar la seva percepció i la visibilitat del pas de vianants de la banda sud del carrer de Madrid –illa Firabar cap al carrer de Toledo–, eliminant la primera plaça d’aparcament a tocar del pas de vianants per incrementar el contacte visual sobre el carril de circulació. A part, se senyalitzarà amb pintura i una fita flexible el costat del qual provenen els vehicles.

A més, es millorarà la visibilitat del pas de vianants de la banda oest del carrer Teuleria –illa agrobotiga cap al carrer Escorial–, fent-hi un aparcament de motos en substitució de la primera plaça d’aparcament, i es col.locaran dos alentidors al carrer Madrid prop de l’Stop.

 LA XIFRA
5 metres tindran les franges de seguretat a banda i banda de cadascun dels passos de vianants de la Teuleria.

LA FRASE

Tenim una demanda de vianants ben significativa que forma part dels itineraris escolars en l’àrea del Bosc de la Coma
Josep Ferrés

Un nou tram dels itineraris escolars

Existeix una important demanda de vianants per formar part dels itineraris escolars. Es tracta de vianants de l’àrea d’influència de l’Institut Bosc de la Coma. Per això, els dos passos de vianants del camí de la Teuleria, a la cruïlla amb el carrer de Toledo, s’hi faran actuacions per habilitar-ne un. A part, al tram del carrer Madrid, s’invertirà el sentit d’aparcament.