Hem organitzat una pedalada tècnica pels carrers i carrils bici de la ciutat de Girona per analitzar la situació de la mobilitat en bicicleta a la ciutat i identificar punts negres i aspectes a millorar. La pedalada, feta a proposta de Mou-te en Bici, s’emmarca dins el projecte del Programa Triennal de la Bicicleta, una de les mesures que requereix l’adhesió per part de l’ajuntament a l’Estratègia Catalana de la Bicicleta 2025. A la pedalada han assistit la regidora de mobilitat; Marta Sureda i el responsable tècnic de l’empresa responsable del projecte; Emeka Okpala.

La pedalada ha durat unes tres hores i ha passat per la majoria de barris de la ciutat analitzant els diversos itineraris ciclistes possibles: carrils bici a la calçada, carrils bici a la vorera, zones 30, carrers amb limitació 50 km/h o zones compartides amb vianants. Hem pogut comprovar in situ les deficiències de la infraestructura ciclista: la falta de connexió d’alguns carrils bici, l’excessiva presència de ressalts, la manca de neteja, la mala disposició dels polsadors de pas, la conflictivitat vianant-ciclista-cotxe d’alguns trams o l’excessiva volta que fan fer alguns carrils bici, entre d’altres. També hem visitat punts amb projectes de carrils bici pendents de realitzar o d’executar com ara la rotonda de la plaça de Salt, la rotonda de Santa Eugènia (zona Maristes), l’avinguda Lluís Pericot, la connexió de l’Institut Santa Eugènia o la connexió del carrer de la Creu amb el Parc Central.

Esperem que tot allò vist a la pedalada enriqueixi el projecte del Programa Triennal i, el més important, que serveixi per millorar la mobilitat ciclista a la ciutat de Girona i per extensió a tota l’àrea metropolitana.

Girona, 10 de novembre del 2020