Foto de l'acte de prEl Punt Avui – GIRONA –  J. FERRER
Protesta pel cabal del riu Ter i ‘Mosca’ ciclista durant la festa

Nou entitats de Girona van presentar ahir, al pont de Pedra, la catorzena edició de les Fires Populars. L’objectiu és organitzar actes alternatius i “reivindicatius”, segons va explicar Josep Jovani, del casal independentista El Forn. Una de les novetats és la Palanganada sobre el Ter.

La tercera protesta amb palanganes, que organitza l’Ateneu Naturalista de Girona, per primer cop s’inscriu en el marc de les Fires Populars. Amb l’acte, previst per dissabte al migdia (a les 12) al pont de la Barca, es vol protestar per l’excés de cabal que se’n va de la demarcació cap a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Pel dia de Sant Narcís (dimarts que ve), Mou-te en Bici organitzarà la primera Mosca ciclista, amb una pujada al castell de Montjuïc en bici, xerrades, demostracions d’habilitat i una arrossada. També hi haurà concert el dia 31 al casal 4 Rius, al carrer Sant Josep, “alliberat” per Arran. Es mantenen les Olimpíades Populars amb donació de sang solidària.

El pregó popular, divendres a la nit, serà a càrrec dels Diables de l’Onyar, que fan 25 anys.

 

 

Nou entitats i una trentena d’activitats

La catorzena edició de les Fires Populars de Girona inclou una trentena d’activitats, que comencen demà amb la inauguració de l’exposició Art sota zero, a l’Ateneu 24 de Juny, i s’acabaran el 2 de novembre amb el dinar popular La manduca no caduca al mercat del Lleó. Durant nou dies, hi haurà actes “descentralitzats” i que volen fomentar la participació, segons van dir els organitzadors en la presentació del programació. A banda de l’Ateneu 24 de Juny, El Forn i Arran, també hi col·laboren Mou-te en Bici, Adac, Diables de l’Onyar, Barrufet Rondinaire, l’Ateneu Naturalista i l’Associació de Naturalistes de Girona

 

“reivindicativa”