El Punt Avui

OLOT – RAMON ESTÉBAN
Inauguren a la capital de la Garrotxa un servei de lloguer de bicis elèctriques pensat sobretot per a la via verda del carrilet
L’estrena coincideix amb el 20è aniversari de la construcció d’aquesta ruta

L’empresa Atma, que fins ara donava aquest servei a l’antiga estació del tren de les Preses, va inaugurar ahir al matí el Centre Logístic de Bicicletes d’Olot, un espai que ofereix, entre altres serveis, el lloguer de bicicletes elèctriques. L’establiment està pensat per a ciclistes que facin qualsevol trajecte, però com que està situat just a tocar de l’antiga estació del tren d’Olot –un dels extrems de la via verda que ressegueix el vell camí del carrilet–, tindrà els milers de persones que anualment pedalen per aquesta ruta com a principals clients. La tarifa per agafar una de les sis bicis disponibles –cadascuna batejada amb un topònim de la comarca– és de 35 euros per tot un dia.

La inauguració va coincidir amb el vintè aniversari de l’inici de la transformació de l’antic traçat del carrilet en carril bici, un dels primers que es van condicionar a Catalunya. L’efemèride va servir per aplegar al flamant centre logístic les autoritats de l’època implicades en aquell projecte: els aleshores alcaldes d’Olot i les Preses, Pere Macias i Daniel Terradellas, i el que era governador civil de Girona, Pere Navarro; també l’alcalde olotí actual, Josep Maria Corominas, i el president del Consorci de les Vies Verdes de Girona, Miquel Calm. En les seves intervencions, van rememorar la gestació del carril bici, que en una primera fase va abastar el tram d’Olot a les Preses i prou. Per la seva banda, Corominas va valorar de manera molt positiva que a Olot s’hi obrís el centre logístic, ja que és una iniciativa –va dir– que encaixa en el model de turisme de naturalesa que es mira de potenciar a la ciutat.