El Punt Avui – GERMÀ COENDERS

Obres! D’això no se n’ha deixat de veure, tot i la crisi. L’accés sud a Girona està de cap per avall. Les vies per als cotxes no les han pas tallades i, si arriben a fer-ho, segur que bastiran a corre-cuita un carril addicional, i el tornaran a llaurar al cap d’uns quants dies, com si fos de franc.

Ben al contrari, els qui accedim a treballar a peu o amb bici pel sud des de la rodalia de Girona, en tornar de vacances ens hem trobat els tres accessos tallats. Van començar pel lateral sud-nord de l’autovia A2-N2, primer amb uns perfils de formigó i després amb una tanca metàl·lica perquè no s’hi pogués passar ni a peu. Van continuar amb el camí reial, que ha quedat igualment impermeable a tota persona, animal o cosa. Han acabat amb el lateral nord-sud. L’única alternativa factible, el camí paral·lel a l’AP-7, està en estat lamentable d’ençà de les obres del tercer carril de l’autopista i del TAV, i tot fa pinta que el tallaran també aviat, afectat per les mateixes obres.

Ara sembla que és temps d’insubmissions, objeccions i indignacions, que fins i tot surten nous Robin Hoods, se sent parlar a qui es nega que els seus impostos vagin a l’exèrcit, a l’Església o, simplement, a “Madrid”. Puc negar-me que els meus impostos serveixin per pagar infraestructures automobilístiques de dubtós benefici, pagades indistintament pels qui van amb cotxe i pels qui no, i que incomuniquen més que no pas comuniquen els qui les paguem sense usar-les?

Vilobí d’Onyar (Selva)