Volem expressar la nostra total indignació per l’arxivament del cas del ciclista de Roses atropellat per un conductor drogat l’octubre del 2016 on Mou-te en Bici va personar-se com a acusació particular. Malgrat la mort del ciclista (en una zona limitada a 40km/h) i que la interlocutòria constata que el conductor del cotxe havia consumit cocaïna, no es considera que hagi fet cap delicte d’imprudència.

Aquesta resolució confirma, una vegada més, el fet que surt molt barat atropellar i matar un ciclista anant en cotxe. Com a representants del col·lectiu ciclista, ens sentim totalment desprotegits davant situacions tan greus com aquesta.

Exigim la revisió amb caràcter d’urgència del codi penal per tal que fets com aquests no quedin impunes. La bicicleta és el vehicle més vulnerable de la via pública, per això, necessitem lleis específiques que protegeixin els seus usuaris juntament amb mesures preventives com campanyes de conscienciació i formació als centres educatius.

En els pròxims dies, Mou-te en Bici, juntament amb l’associació estatal ConBici, estudiarà si presenta algun tipus d’al·legació a aquesta resolució del jutjat de Figueres.