DDG – PORQUERES – P.T.V.

L’Ajuntament aprova un projecte pressupostat en 460.000 euros que inclou un carril bici, vial i via verda

L’Ajuntament de Porqueres ha demanat una subvenció del Fons europeu de desenvolupament regional (Feder) per a un projecte que està pressupostat en 460.000 euros i que pemetrà millorar la connectivitat dintre del municipi. L’objectiu d’aquest Consistori del Pla de l’Estany és aconseguir, d’aquesta manera, el 50% del finançament i complementar-ho amb un ajut de la nova convocatòria del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (Puosc).
El ple municipal acaba d’aprovar de manera inicial el projecte denominat “El camp llarg, un pont entre l’urbà i el rural”, la meitat del qual l’Ajuntament espera cobrir amb el Feder. L’alcalde, Salvador Ros (Independents de Porqueres), ha informat que consisteix en habilitar un vial i un carril bici que uneixi el barri de la carretera de Cors amb el nucli principal de Mata.
Alhora, aquesta connexió també permetrà comunicar dos eixos comercials, el de la mateixa zona de Cors i la plaça Major, amb l’objectiu de potenciar el dinamisme econòmic i la cohesió social de la població.
A més, el projecte preveu un vial, acompanyat de via verda, que enllaça amb la xarxa de carrils bici des de l’ajuntament; en una derivació de la xarxa comarcal de carrils bici.
Salvador Ros ha explicat que, si aconsegueixen el finançament esperat -la resolució del fons Feder sol allarga-re sis mesos-, l’obra hauria de començar a executar-se aquest mateix 2013 i acabar-se el 2014.