Escola Jacint Verdaguer (carrer Jacint Verdaguer, 72). Reunió entre pares, mares i professors i alcaldes de Sils, Maçanet, Vidreres i Riudarenes per al projecte de carril bici de dins els pobles i que uneixi els quatre municipis.

Escola Jacint Verdaguer (carrer Jacint Verdaguer, 72). Reunió entre pares, mares i professors i alcaldes de Sils, Maçanet, Vidreres i Riudarenes per al projecte de carril bici de dins els pobles i que uneixi els quatre municipis.

El Punt Avui – SILSJORDI FERRER

La comunitat educativa i els ajuntaments de Riudarenes, Sils, Maçanet i Vidreres acorden el recorregut
Trien vies per connectar els seus municipis

Responsables de la desena de centres educatius de Riudarenes, Sils, Maçanet de la Selva i Vidreres, i representants de les famílies han aprovat amb els ajuntaments el traçat de carrils bici urbans (i per a vianants) dins dels quatre pobles. El projecte inclou l’adequació i senyalització de vies urbanes amb un total de 65 quilòmetres de recorregut entre els quatre nuclis: 22 a Vidreres, 20 a Maçanet de la Selva, 17 a Sils i 6 a Riudarenes.

Totes les parts han acordat un document que inclou els recorreguts interns i les vies per connectar-se amb la resta de pobles (que arribaria en una segona fase i que preveu 4 km per enllaçar Maçanet i Sils). El coordinador del projecte, Josep Sanmartí, destaca que totes les parts implicades treballen “unides” perquè el projecte, que vol facilitar l’accés als centres educatius, sigui una realitat. Sanmartí és mestre de l’escola Jacint Verdaguer de Sils.

Els alcaldes de Sils (Martí Nogué), Riudarenes (Jordi Gironès) i Maçanet de la Selva (Antoni Guinó) van reunir-se dijous passat a l’esmentada escola de Sils amb mestres i pares. Va ser la tercera trobada col·lectiva del projecte, després de la del 3 de setembre del 2014 i la del 28 de gener.

“Territori per a la bici”

Gironès (Agrupació Independent de Riudarenes) preveu implicar-s’hi si governa després del dia 24. “Hi estem a favor i, si sortim escollits, hi apostarem. Volem que aquest territori sigui important per a la bici.” L’alcalde reconeix que senyalitzar la ruta pel poble “és de bon fer; unir els carrils entre els altres pobles potser costarà més”. Per Gironès, caldrà superar carreteres com ara la GI-555 i la C-63.

LA FRASE

El tram urbà és de bon fer. Si sortim escollits, hi apostarem: posarem senyals i marcarem el carril
Jordi Gironès
ALCALDE DE RIUDARENES (AIR)

LA XIFRA

22  quilòmetres de carril bici hi ha projectats a Vidreres, incloent-hi els 8 del nucli i els 14 de les urbanitzacions.

Demanaran finançament a la Diputació

Els promotors del projecte de carril bici urbà i de connexió entre els quatre municipis tenen la intenció d’enviar el projecte a la Diputació de Girona. El coordinador de la iniciativa, Josep Sanmartí, assenyala que convidaran responsables de la Diputació en una futura reunió per demanar-los el suport tècnic i finançament. En dues de les trobades al col·legi Jacint Verdaguer de Sils hi han participat tècnics del Consell Comarcal de la Selva.