18032014

RIUDELLOTS DE LA SELVA – DdG

Solidaritat presentarà una prova pilot del “BiciLlots”, com la “Girocleta” a Girona o el “Bicing” a Barcelona

El grup municipal de Solidaritat Catalana (SI) a Riudellots de la Selva presentarà en les pròximes setmanes a través del seu portaveu, Xevi López, una prova pilot per dotar el municipi de bicicletes que promoguin el transport sostenible i millorar la mobilitat. La idea es basa en el concepte que ja s’aplica en ciutats com Barcelona, en el conegut “Bicing” o Girona, on es disposa de la “Girocleta”. En el cas de Riudellots, la intenció es que en comptes de bicicletes siguin tricicles i s’anomenin “BiciLlots”.
Segons explica el grup de SI, aquesta prova pilot dóna compliment a una promesa electoral i consisteix a dotar el municipi d’uns tricicles que incorporen uns amplis cistells pel davant i pel darrere, amb l’opció de “portabebès” amb la intenció que “els ciutadans substitueixin la mobilitat amb cotxe per la mobilitat amb aquesta nova eina”, els BiciLlots, “que permetran a les ciutadanes i els ciutadans millorar la seva mobilitat, contribuir en la cura del medi ambient i fer exercici”.
L’aposta pels tricicles en comptes de bicicletes tenen un sentit. Segons explica el mateix grup en la seva pàgina web, “creiem més oportú oferir tricicles, ja que aporten una tecnologia més innovadora i una major estabilitat que farà que sigui un instrument vàlid i eficient per a totes les edats i totes les necessitats, alhora que la seva estabilitat assegura menys sinistralitat en el seu ús i major capacitat de transport d’objectes gràcies a l’àmplia cistella que reposa sobre les dues rodes posteriors”.
La intenció és que “en les pròximes setmanes” presentin la prova pilot i la campanya d’aquest nou sistema i que el ple municipal “aculli de bon grat aquesta nova iniciativa que, sens dubte, aportarà diferents avantatges al municipi, als seus habitants i al medi ambient” i recorden que el medi ambient és una “responsabilitat de tots” i, en el cas de les institucions, “contribuir a la seva cura i preservació”, sentencien.