El Punt Avui – DANI VILÀ

El col·lectiu critica l’ofensiva policial contra els ciclistes
Asseguren que la capital té 100 punts negres a resoldre

La plataforma Mou-te en Bici va reunir ahir a la plaça del Vi més d’un centenar de ciclistes com a mostra de protesta i rebuig per la campanya de sancions que ha iniciat fa unes setmanes el consistori contra els ciclistes que incompleixen la normativa. Amb el lemaVolem solucions, no sancions, l’entitat ciutadana critica l’ofensiva policial, que ja estava prevista en la campanya Ciclista a la vista, i recorden l’acció Critical Bike, que va servir per identificar 100 punts negres a la ciutat per als usuaris de la bicicleta.

Amb una timbrada general entre els presents, Núria Villena, de la junta de Mou-te en Bici, va llegir un manifest i va subratllar que tem que “la campanya comporti repercussions negatives per a la mobilitat en bicicleta per la ciutat”. Admetent millores, Villena va afirmar que “encara hi ha carrers que són carreteres” i que cal dotar de més seguretat els ciclistes a la ciutat.

LA XIFRA

15 denúncies ha imposat la Policia Municipal en dues setmanes de campanya i s’ha advertit més de 1.300 ciclistes.

LA FRASE

Sempre hem estat oberts al diàleg. Som un govern que aposta per la bicicleta i ho continuarem fent
Joan Alcalà
REGIDOR DE MOBILITAT

1.500 avisos i 15 multes imposades

El regidor de Mobilitat, Via Pública i Seguretat, Joan Alcalà, va explicar ahir que en dues setmanes de campanya policial s’han posat només 15 multes a ciclistes i que, per contra, s’han avisat i informat més de 900 usuaris de la bicicleta per alertar-los que estaven incomplint algun punt de la normativa. Alcalà considera que les quinze denúncies “són la mostra que al darrere de la campanya en cap cas hi ha ànim recaptatori”. El regidor assegura que només s’han multat els casos més greus o flagrants que ha detectat la policia i que els controls s’han fet allà on els ciclistes ja tenen alternativa i persistien anant per la vorera. Pel que fa a la protesta, Alcalà lamenta la reacció de l’entitat gironina “perquè hem fet molt per la bicicleta i és una aposta molt clara que mantenim com a equip de govern aquest mandat”. El responsable municipal lamenta que “no s’hagi buscat el diàleg, perquè em sembla que hem demostrat que tot es pot parlar i millorar”. Alcalà tem que amb la campanya de Mou-te en Bici “s’acabi radicalitzant ciutadans que fins ara eren permissius amb els ciclistes”. Pel que fa als punts negres, Alcalà assegura que ja s’han mostrat disposats a parlar-ne i trobar-hi solucions i afirma que “potser en algun cas ja tenim proposta de millora”.