19515

DdG – GIRONA – LAURA FANALS

Es faran noves estacions de Girocleta a l’Eixample, plaça Europa i rambla Berenguer

L’alcalde de Girona i candidat a la reelecció, Carles Puigdemont (CiU), es va comprometre ahir a subvencionar la compra de bicicletes elèctriques per tal de fomentar-ne l’ús. També va anunciar que, si torna a manar, es faran tres estacions més de Girocleta -a la Rambla Berenguer, plaça Europa i Eixample- i que es crearan aparcaments segurs per a bicicletes, tant en superfície com subterranis.
Puigdemont va anunciar ahir les seves propostes en matèria de mobilitat sostenible. Una d’elles consistirà en obrir una línia de subvencions per als gironins que vulguin comprar bicicletes elèctriques, un vehicle que està essent “una revolució” a cada cop més ciutats i que Puigdemont vol fomentar a Girona. “És una alternativa molt potent a les ciutats i a curt termini tindrà un creixement exponencial”, va indicar l’alcaldable convergent.
L’alcalde i candidat també va explicar que crearà aparcaments segurs per a les bicicletes. Alguns seran en superfície -amb un ancoratge especial que fa més difícil els robatoris- i en d’altres casos es negociarà amb les empreses d’aparcaments subterranis perquè la gent pugui aparcar-hi les bicicletes -tant elèctriques com convencionals- de forma gratuïta.
Puigdemont, que durant la seva compareixença d’ahir va estar acompanyat pel regidor de Mobilitat i candidat a la reelecció, Joan Alcalà, també va anunciar que faran tres noves estacions de la Girocleta a l’Eixample, Rambla Berenguer i plaça Europa, una oferta que es completarà amb el creixement del nombre de carrils bici. En aquests moments ja s’està treballant en els projectes del de sota el viaducte i el que enllaçarà el carrer Nou amb Santa Eugènia. Ara mateix, la Girocleta compta amb 1.700 usuaris, pràcticament el doble que l’any 2011, i cada bicicleta fa sis viatges al dia, va explicar Alcalà.
Pel que fa a la convivència entre els vianants i el ciclistes -que en alguns casos passen per la vorera en lloc de la carretera-, Alcalà va recordar que en aquests moments ja s’està fent una campanya informativa per fomentar el civisme, però va advertir que, un cop la gent estigui informada, si se segueixen saltant les normes de circulació acabaran essent sancionats.
Finalment, CiU també es marca com a objectiu potenciar l’ús del vehicle elèctric. Per això, a banda de continuar amb el punt de recàrrega que ja hi ha a la plaça Catalunya, també se n’instal·larà un altre -en un indret que encara està per definir- que serà de recàrrega ràpida.