L’estació d’autobusos de Girona tindrà el primer Punt Bici de les comarques gironines

Es tracta d’un espai d’accés lliure i gratuït que està equipat amb les eines necessàries perquè les persones usuàries puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta

L’estació d’autobusos de Girona compta a partir d’avui amb el primer Punt Bici de les comarques gironines. El Punt Bici és un espai d’accés lliure i gratuït que està equipat amb les eines necessàries perquè les persones usuàries puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a la seva bicicleta, com ara inflar les rodes, collars cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha remarcat que iniciatives com aquestes “demostren la voluntat dels agents públics i privats de treballar plegats i de forma ingent per la mobilitat sostenible i segura a la ciutat” i ha refermat el compromís de l’Ajuntament de Girona amb les vies pedalables i el foment de l’ús de la bicicleta.

A més de l’alcaldessa, en la presentació del Punt Bici que s’ha fet aquest matí a l’estació hi han participat també el president de CIMALSA, Enric Ticó, i el president del RACC, Josep Mateu. Aquestes dues entitats, concretament, han signat un conveni per fer possible la instal·lació del Punt Bici a Girona amb la voluntat de donar millors serveis a les persones usuàries de l’estació d’autobusos de la ciutat i fomentar la intermodalitat en el transport públic de la seva àrea d’influència. Aquest és l’onzè Punt Bici que s’instal·la a Catalunya i el primer de les comarques gironines.

La instal·lació donarà servei tant als passatgers de les estacions d’autobusos i d’AVE, que reben cada dia 15.281 persones usuàries de mitjana, com als veïns i veïnes de la ciutat de Girona, on es calcula que cada dia es realitzen més de 5.300 desplaçaments en bicicleta.

A la imatge de la presentació. D’esquerra a dreta: el representant de l’entitat Mou-te en Bici, Xavier Corominas; el president de la Cambra de Comerç de Girona, Domènec Espadalé; el president de CIMALSA, Enric Ticó; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president del RACC, Josep Mateu; el regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, i el delegat territorial de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló.