14062013DdG – CALDES DE MALAVELLA – JORDI VERA

L’entitat cedeix 24 bicicletes als establiments, que les llogaran i els diners seran pels més necessitats

Quatre establiments hotelers de Caldes de Malavella participen en una iniciativa singular impulsada per Càritas Diocesana de Girona que té com a objectiu recollir fons per a les persones més necessitades de la demarcació. L’entitat ha cedit 24 bicicletes perquè els hotels que hi col·laboren -l’Hotel Balneari Vichy Catalán; el Melià Golf Vichy Catalán; l’Hotel Balneari Prats; i l’Hostal Fabrellas- les lloguin als seus clients per passejar, fer esport o excursions pels camins del municipi. Tots els diners que es recaptin es revertiran íntegrament a l’Economia Solidària (Ecosol).
Els impulsors van destacar que amb aquesta iniciativa es contribueix a fer de la població una ciutat més neta i sostenible i, a més, totes les parts se’n beneficien. Els hotels perquè poden oferir als seus clients un nou servei a preus raonables i sense cap cost addicional, i Càritas perquè aconsegueix fons per a l’ocupació i la millora professional dels treballadors d’Ecosol. Aquesta empresa d’inserció de Càritas facilita la inserció laboral de persones que es troben en situació de vulnerabilitat social i laboral des d’una empresa econòmicament rendible, en la qual es mantenen els criteris de qualitat en la prestació de serveis i la gestió, contribuint així al desenvolupament sostenible, econòmic i social.
Els quatre establiments hotelers oferiran les bicicletes al mateix preu, segons van destacar fonts municpals. En aquest sentit, una hora de lloguer costarà quatre euros; dues hores, sis euros; i mig dia, nou euros. També hi haurà preu d’un dia sencer, que serà de 14 euros i per tres dies es pagarà 30 euros.

Entrega de bicicletes
Càritas, que també es farà càrrec del manteniment de les bicicletes, va lliurar les primeres sis unitats a l’Hotel Balneari Vichy Catalán. A l’acte van assistir l’alcalde de la població, Salvador Balliu, i representants dels quatre establiments i de Càritas.
L’alcalde va destacar durant l’entrega de les bicicletes que aquest projecte és molt important per Caldes, doncs a més de la seva vessant social, contribuirà a dinamitzar el teixit turístic i a potenciar el destí de Caldes de ?Ma?lavella com a lloc ideal per practicar rutes de senderisme i cicloturisme. En aquest sentit, Balliu també va anunciar que el municipi ja està invertint en cicloturisme. A partir de l’any vivent, els usuaris del bicing solidari dels hotels de Caldes podran transitar per les vies verdes que l’Ajuntament està habilitant a la població amb finançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER). El projecte contempla 15 quilòmetres adequats pel ciclisme recreatiu que, a més, connectaran en un futur amb altres vies verdes de la Selva i amb la del Carrilet entre Girona i Sant Feliu de Guíxols.
Els impulsors també van destacar que l’Hotel Vichy Catalán, per la seva proximitat a l’estació de tren d’Adif, pot convertir-se aviat en un punt d’inici de rutes de cicloturisme combinades amb el tren.