El Punt Avui – LOLA ARPA VILALLONGA

Transformar el gris en verd, això és el que el Dr. arquitecte Enric Batlle (premi FAD) resumia en un diari fa pocs dies. En els darrers anys he pogut observar amb consternació com els ajuntaments del país, en nom del progrés, han invertit quantitat de diners a construir quilòmetres de voreres per connectar els pobles, totes amb excés de fanals multidisseny però sense cap arbre. I són allà, mal aprofitades i buides.
Com diu E.B. en el seu article, “als humans sempre els ha agradat caminar i el verd”. A tots, grans, joves i petits, ens agrada caminar i córrer, però no pas en espais ressecs i erms. No tenim necessitat que ens dissenyin moderns parcs tancats i decorats amb espècies exòtiques; tan sols volem poder agafar la bicicleta, el cotxet, el patinet o el bastó i poder anar d’un poble a l’altre, sense parar, però sota l’ombra dels arbres.
Així doncs, aquestes llargues voreres, o les àmplies avingudes abandonades dels polígons industrials propers a les ciutats, podrien ser uns espais idonis perquè els ajuntaments, amb poca inversió, reciclessin plantant un bon arbrat. Ben segur que els ciutadans ho aplaudirien, ja que recuperarien un plaer tan senzill com poder fer exercici, córrer i caminar, però sota els arbres i sense entrebancs.

Peratallada (Baix Empordà)