El Punt Avui – BESCANÓ – J.F

La plataforma Mou-te en Bici va recordar ahir la mort d’una ciclista colombiana, fa més de cinc anys i vuit mesos, a Montfullà, al terme de Bescanó. Mou-te en Bici reclama, des de fa temps, un pas subterrani a l’encreuament de la carretera N-141 amb la via verda en aquest punt del Gironès i, amb l’acte d’ahir, van insistir en la seva reclamació.

El Consorci de les Vies Verdes té pendent de fer el pas subterrani per evitar més accidents dels usuaris de la llarga via verda que enllaça més d’una comarca gironina.

Els organitzadors van canviar la bicicleta que recorda la jove colombiana morta i la van pintar de color blanc perquè continuï sent visible que aquest punt és un perill. Deixar una bicicleta blanca en un punt concret d’una carretera, un camí o fins i tot enmig d’una ciutat forma part d’un moviment mundial de record a les víctimes (www.ghostbikes.org).

“Confiem que es faci”

El president de Mou-te en Bici, Miquel Llop, explica que el Consorci de les Vies Verdes és conscient del perill del tram on va morir la jove. “Confiem que el pas subterrani es faci aviat.”

Bescanó. Foto de l'a