Banyoles. Urbanisme.

El Punt Avui – BANYOLES – R. ESTÉBAN

Les obres, que costaran 175.000 euros, afecten una banda de l’avinguda mossèn Constans

L’espai destinat a bicicletes de la vorera de l’avinguda mossèn Constans –un dels llocs de Banyoles on es circula més amb aquest tipus de vehicle– s’està refent aquests dies. Els treballs abasten la banda de llevant del tram comprès entre el passeig de la Puda i el carrer del Remei. Així mateix, es repararà el vial per a bicicletes del passeig de la Puda, en el tram que va del carrer Winthuysen a l’avinguda Constans. El pressupost puja a 175.000 euros, un cost que es cobreix amb una aportació de 80.000 euros de la Diputació i altres subvencions. Si s’acompleixen els terminis previstos, es podrà estrenar de nou aquesta part de carril bici d’aquí a tres mesos.

Les obres consisteixen a desmuntar el paviment que hi havia fins ara, que en alguns punts es trobava força malmès, i a asfaltar-lo de nou, mantenint-hi el pigment vermellós que serveix per distingir la zona de bicicletes de la de vianants. El projecte també preveu millorar les voreres d’aquest tram, així com els espais enjardinats, i eliminar les arrels d’alguns arbres que estaven fent malbé el paviment. Anteriorment a aquestes, se n’havien fet unes de similars en un altre tram de l’avinguda Constans, entre el passeig Darder (el front de l’Estany) i el passeig de la Puda.

Fonts municipals han indicat que no està previst augmentar el nombre de carrils bici a curt termini, però que s’aniran fent accions de manteniment en els ja existents.