DdG – Joan Benet Fernandez – Girona

Aquests dies s’ha enllestit una ampliació dels carrils de la calçada, al sector de les Dominiques. Això ha suposat l’eliminació d’un tram del carril bici que hi havia. Aquest carril bici, tot al llarg de les Dominiques, sense travessar cap carrer, era “una delícia”.

En contra, el que per l’altra banda ressegueix el límit de Sant Narcís, ple de petits carrers. I en què les petites vorades que hi ha fan un petit mur. Les bicicletes de muntanya, quan els travessen, noten els petits graons que formen aquestes vorades, un petit mur colpega la roda, tant la de davant com la del darrere, arribant part de l’energia negativa, al cos. Per això un aixecament de la sellonera fa menor l’impacte. Qualsevol que sigui al costat sent perfectament el sotrac de la bicicleta en passar-hi. No parlem de les bicicletes urbanes, amb roda més prima.

Però allà, al pont de Fontajau, ara fa por estar sense les proteccions que hi havia i que separaven el carril bici dels vehicles. Ara tan sols dues línies blanques i les llumetes refractàries fan de separació. És clar que des que aquest dia va desaparèixer, de nou, el pont sobre el Ter a Bescanó, ara hi passaran menys bicicletes.

Avui divendres, dia 12, s’esta enllestint un nou carril bici, a l’antiga carretera de Santa Eugènia. Sota l’estació d’Olot. Molt bé a tot aquest seguit de nous carrils bici, dins la calçada. Felicitats als de l’ajuntament, que sembla que hi van a totes.